Vaka sayılarındaki yükselmenin önleyici tedbir ve denetimlerle birlikte kontrol altına alınacağını vurgulayan Kaymakam Çimşit, aşı sırası geldiği halde aşısını yaptıramayan vatandaşlara ulaşılarak bir an önce aşılanmasının önemine değindi.
TEDBİR VE KURALLARA UYALIM
Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görüldüğü günden bu yana 45 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Korona virüs ile mücadele sürüyor. Bir yandan aşı çalışmaları sürerken, bir yandan da uygulanan kısıtlamalar ve gerçekleştirilen denetimlerle salgının önüne geçilmeye çalışılıyor. Salgının yeniden atağa geçmesini önleyip, yaşadığımız bu zor günleri el ele birlikte aşabilmek için başta ana kurallar maske, sosyal mesafe ve hijyen olmak üzere getirilen tedbir ve kurallara uyalım. Aşı koruyucu olma özelliği ile korona virüs tedavisinde çok önemli. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.” Dedi.
TOPLAM HEDEF NÜFUS 13 BİN 934 KİŞİ
İlçedeki aşılama çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Çimşit; Korkuteli’nde aşılanması gereken toplam hedef nüfusun 13 bin 934 kişi olduğunu 14 bin 866 kişinin 1. Doz aşı olduğunu, 11 bin 766 kişinin ise ikinci doz aşılarını yaptırdığı bilgisini verdi. Kaymakam Çimşit ilçemizde aşı konusunda sıkıntı yaşanmadığını belirterek, aşı sırası gelen vatandaşların randevularını alarak aşılarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.