20 bin km damlama döşenecek

Korkuteli Sulama Birliği Korkuteli genelinde damlama sulama sistemi çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor, çalışmalar merkez dahil altı yerde birden başladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan, Korkuteli Sulama Birliği tarafından yapılacak olan, damlama sulama sistemlerinde üçüncü etap başladı. İmrahor, Merkez, Datköy, Yazır, Bayat, Karkın olmak üzere altı mahallede toplam 20 bin metre kapalı sistem sulama sistemi yapılacak. Sulama sistemlerinde rehabilitasyon projesi ile başta merkez olmak üzere bir çok mahallede damlama sulama sistemlerine geçildi. Bu sistem ile eskiye oranla büyük su tasarrufu sağlanması ve ürün veriminin artması bekleniyor. Devlet Su İşlerinin yaptığı ihale ile Korkuteli’nde üçüncü etap rehabilitasyon projesi de başladı.

Altı mahallede toplam 20 bin metre çalışma yapılacak

 Altı mahallede toplam 20 bin metre çalışma yapılacak. Yazır ve Karkın Mahallelerindeki çalışmalar bitti. Ancak diğer yerlerdeki çalışmalar devam ediyor. Korkuteli Sulama Birliği Başkanı   Dursun Demir “ İlçemizde başta merkez olmak üzere mahallelerde damlama sulama sistemlerine geçiş yaptık. Ancak daha yapacak olduğumuz çok yer var. Uzun zamandır nereden başlasak diye düşünüyorduk. Yazlıkçı misafirlerimizi ve vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir yerden başlamamız gerekiyordu. Şuanda altı mahallede çalışma var, en kısa sürede bitirmeye çalışacağız. Bu süre zarfında vatandaşlarımızdan anlayışlı olmalarını bekliyoruz” Dedi.