Büyükşehir bozan değil yapan olmuştur

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde çıkan Büyükşehir bozuyor, Korkuteli Belediyesi yapıyor, haberine Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç yaptığı açıklama ile cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç; “ İlçemizde faaliyet gösteren bazı gazetelerde “Büyükşehir Bozdu Gökçe Yapıyor” başlıklı haber tam anlamıyla çarpıtma ve yanlış algı yaratma çabasıdır. Çünkü Asat Genel Müdürlüğü olarak İlçemizde bu güne dek kanalizasyon ya da herhangi bir alt yapı çalışması nedeni ile hasar gören yollar en iyi şekilde düzenlenerek asfaltlama çalışmaları da tamamlanmıştır. Küçükköy Mahallemizde de ana arterlerde gerçekleştirdiğimiz kanalizasyon ve içme suyu şebekesi imalatı ardından, yollarda düzenleme çalışması yapılmış, 2 km’lik sıcak asfalt yatırım programına alınmıştır. Bununla beraber 2. etap olarak adlandırdığımız 15 km’lik kanalizasyon imalatı ardından da çalışma kapsamında kalan bütün yollar asfaltlanacaktır.” dedi.

“Alt yapı çalışmaları Büyükşehir yasası ile hız kazanmıştır”

 Bilgiç; “ Geçtiğimiz günlerde başlattığımız ikinci etap ihale kapsamında da bahse konu caddede parsel baca bağlantıları imalat programına dahil edilmiş, Korkuteli Belediyesi de gönderilen bir yazı ile bilgilendirilmiştir. Gönderilen bu yazıya rağmen ilçe belediyesi çalışma başlatmıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ilçemizdeki yolların zarar görmesini bizlerde istemiyoruz. Fakat, geçmiş yıllardan bu yana farklı kaygılar ile bir türlü bitmeyen alt yapı çalışmaları Büyükşehir yasası ile hız kazanmıştır. İlçemizin Kanalizasyon ile tanışması 14 yıl olmasına rağmen, geçmiş 10 yıllık dönemde 85 km kanalizasyon yapılmıştır. 31 Mart 2014 den itibaren Büyükşehir yasası ile 4 yıllık sürede 135 km kanalizasyon imalatı tamamlanmaktadır. Tamamlanan kanalizasyon imalatlarının tüm üst yapı çalışmaları da Büyükşehir Belediyesi tarafından program dahilinde yapılmaktadır. Halkımızın takdirine ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.” İfadelerini kullandı.