Hasar tespiti devam ediyor

Geçtiğimiz on beş gün boyunca ilçede etkili olan şiddetli sağanak yağış ilçe merkezinde de birçok mahallede hasara neden oldu. Yayla ve ova mahallelerdeki tarım alanlarında hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ilçemiz ova ve yayla köylerdeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz on beş gün boyunca ilçe merkezinde ve mahallerde etkili olan şiddetli sağanak yağış sele ve taşkınlara neden oldu. Ova ve yayla mahallerde tarım alanları ve ekili dikili araziler sular altında kaldı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından tarım alanlarında hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Bin, bin beş yüz dönüm arazide hasar var

 Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından; Ulucak, Beğiş, Avdan, Kozağacı, Duraliler, Yazır, Yukarıkaraman, Esenyurt, Bayat Mahallelerinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Yetkililer; Ova mahallelerde bulunan karpuz tarlalarının kurtarılabilir durumda olduğunu, ancak seraların birçoğunda selden dolayı hastalık meydana gelebileceğini söyleyerek hasar tespit çalışmalarının belirli aralıklarla devam edeceğini belirttiler.