Korkuteli birincisi Ümmüşen Bozkurt oldu

Dün öğleden sonra ikincisi yapılan Kadın Çiftçiler Bilgi ve Kültür yarışmasında, yedi yarışmacı içinden Ümmüşen Bozkurt birinci oldu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.korkutelimanset.com

Bu yıl ikinci kez Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Bilgi Kültür Yarışması düzenledi. Yarışmaya ilçeden çeşitli mahallelerden yedi kadın çiftçi katıldı. Yarışma Öğlenden sonra 14.00 de Öğretmen Evi konferansa salonunda yapıldı. Yarışmayı  Antalya Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, Büyükşehir Belediyesi Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Yüksel başta olmak üzere protokolde katıldı. Korkuteli Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Hizmet Birimi Başkanı Mahmut Bilgiç, Ak Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran ve yönetimi, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ve yönetimi katılırken. Yarışmacıların yakınları ve çok sayıda davetli vatandaşta  katıldı. Yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Yarışma sonunda beraberlik olunca ek sorular soruldu

Açılış konuşması yapan Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen “ Türkiye’de kadın  tarımsal üretimde çok büyük bir pay sahibi. Kadınlarımızı ne kadar çok bilinçlendirip ekonomiye dahil edersek o kadar iyi. Bir de kadın çiftçilerimizi eğitmek çok kolay. Bilmedikleri veya yanlış bildikleri şeyleri düzeltebiliyoruz. Ama erkeler öyle değil yanlış bildiklerini kabul etmek istemiyorlar. Yakın zaman da “ Toprağın Sulatanları” adlı bir projeyi başlattık. 19 ilçedeki kadın çiftçilerimizi istedikleri yere gezmeye götürüyoruz. Yakın zaman da iki ilçemizden kadınlarımızı Ankara’ya götürdük. Bu yıl ikincisini yaptığımız yarışmamız hayırlara vesile olur inşallah.” Şeklinde konuştu.  Yarışmacılara toplamda 15 soru soruldu. Yarışma sonunda Nazmiye Akkanat ve Ümmüşen Bozkurt arasında beraberlik olduğu için üçer soru daha soruldu. Bu üç soru sonunda Ümmüşen Bozkurt Korkuteli birincisi olarak Antalya İl finaline katılmaya hak kazandı.