SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, gözaltındaki 7 FIFA yetkilisinin iadesi istedi

ABD, gözaltındaki 7 FIFA yetkilisinin iadesi istedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
ABD, gözaltındaki 7 FIFA yetkilisinin iadesi istedi
ABD, FIFA'da yolsuzluk iddiaları kapsamında gözaltında  bulunan 7 FIFA yetkilisinin iade edilmesi için İsviçre'ye resmi başvuruda  bulundu.
 
İsviçre Adalet Bakanlığı'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin  talebi üzerine Zürih'te mayıs ayında gözaltına alınan 7 FIFA yetkilisi hakkında  yine ABD'nin Bern Büyükelçiliği'nden yapılan resmi başvuruyla bu ülkeye iade  edilmesine yönelik talebin alındığı ifade edildi.
 
Açıklamada, FIFA yetkililerin iade talepleri ile ilgili duruşma  yapılacağı, ilgili kişilerin ve bunların avukatlarının iade talebine karşı  yanıtlarını almak için 14 günlük bir süre verileceği belirtildi. Yeterli gerekçe  varsa bu zaman sınırının 14 gün daha uzatılabileceği ve duruşmalar ve ilgili  kişilerin yanıtları sonrasında bakanlığın sonraki birkaç hafta içinde iadesiyle  ilgili kararını vereceği ifade edildi.
 
FIFA'dan bir yetkilinin, ABD'ye iade edilme süreci sonuçlanana kadar  serbest kalma talebine yönelik temyiz başvurusu 26 Haziran'da reddedilmişti.
 
Gözaltına alınanlar arasında, FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb,  eski FIFA Başkan Yardımcısı Eugenio Figueredo ile FIFA yetkilileri Jose Maria  Marin, Eduardo Li, Rafael Esquivel, Julio Rocha ve Costas Takkas bulunuyor.
 
FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı 27 Mayıs'ta  Zürih'te düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para  aklandığı" gerekçesiyle açılan soruşturmanın gölgesinde 29 Mayıs'ta düzenlenen  kongrede FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum  uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da  Blatter, seçildikten 4 gün sonra, istifa edeceğini açıklamıştı. 
 
    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.