SON DAKİKA
Hava Durumu

Instagram Yasaklandı!

Yasaklarla anılan ülke ile dünyada nam salmış olan Kuzey Kore, yine bir sosyal yasaklama ile gündemde geniş yer bulmuş oldu. İşte söz konusu yasaklamanın tüm detayları.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2015 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2015 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Instagram Yasaklandı!
Basının her alanında; teknolojiden insan haklarına kadar, Kuzey Kore ismini hep yasak kelimesi ile anmak mümkün olabiliyor. Kendilerini dünyanın geri kalanından soyutlayarak bir nevi kapalı devre oluşturmak isteyen Kuzey Kore’nin son kurbanı, popüler fotoğraf paylaşma ağı Instagram oldu!
 
Instagram kara listede!
Kuzey Kore sınırları içerisinde Instagram’a hücresel veri ağı üzerinden bağlanmak isteyen kullanıcılar “Bu bağlantı kara listede yer aldığı için erişilemez!” uyarısı ile karşılaştı. Söz konusu uyarı Instagram’ın hem web ara yüzünde hem de mobil uygulamasında çıkarak erişime engel oluyor.
 
Kara listeye neden alındığının sebebi ise ”Zararlı içerik” olarak belirtilmiş durumda. Ancak şunu belirtmek gerekiyor ki söz konusu yasaklama sadece hücresel veri ile Instagram’a ulaşmak isteyen kullanıcılar için geçerli. Yani yerel internet servis sağlayıcıların dış bağlantıları henüz Instagram’ı yasaklamış değil.
 
Konu ile ilgili ise doğrudan Kuzey Kore hükümetinden bir açıklama yapılmadı. Ancak Instagram’ın zararlı içerik olarak değerlendirilmesinin ardında, cinsel içerikli görsel paylaşımlarının olabileceği çıkarımı yapmak, çokta yanlış olmayacaktır. Zira Kuzey Kore, hassas noktalarda çok titiz davranan bir ülke imajına sahip olarak biliniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.