SON DAKİKA
Hava Durumu

Mecliste 'etek altı' skandalı

Kıbrıs Rum Kesimi'nin parlamentosunda 'etek altı fotoğraf' skandalı tartışılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Mecliste 'etek altı' skandalı

Kıbrıs Rum yönetimi, iktidardaki DİSİ Partisi Milletvekili Andreas Kipriyanu ile ana muhalefet AKEL’in kadın vekili İrini Haralambidu arasındaki ‘sigara ve etek altı fotoğraf’ skandalıyla çalkalanıyor. Medyada ilk sıralara oturan skandala polis, meclis başkanı ve siyasi partiler de karıştı. 

Hürriyet'ten Ömer Bilge'nin haberine göre, olay geçen cuma Rum Meclisi’nin Etik Komitesi toplantı salonunda yaşandı. Televizyon sunuculuğundan Komünist AKEL Partisi milletvekilliğine geçen İrini Haralambidu (51), toplantı bitiminde sigara içmeye başlayan DİSİ Milletvekili Andreas Kipriyanu’nun (53) fotoğrafını çekti.

"GÖRÜNTÜLERİ MEDYAYA VERECEĞİM"

Görgü tanığı diğer milletvekillerinin ifadelerine göre, mini etek giymiş olan Haramlambidu, cep telefonuyla fotoğraf çekerken masanın üzerine çıktı. Haralambidu, Kipriyanu’ya “Bir vekil sigara yasağını ihlal edemez. Görüntüleri medyaya vereceğim” dedi. Sinirlenen Kipriyanu ise “İstediğini yap o…” diye küfretti ve eğilerek kendi cep telefonuyla masanın üstünde oturan kadın vekilin etek altını görüntülemeye başladı.

Bunun üzerine Haralambidu, “Cinsel taciz, hakaret, kapalı mekânda sigara yasağı ihlali” suçlamasıyla önce Meclis Başkanı Yannakis Omiru ardından polise başvurdu.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Kipriyanu da misillemede bulunarak Meclis Başkanı ve polise, “Hakaret, ahlaksız giyim kuşam ve edepsiz oturuş” şikâyetinde bulundu. Suçlamalar sosyal medya üzerinden de devam etti. Haralambidu, "kadınlık gururuyla oynatmayacağını" belirterek, 56 sandalyeli mecliste üç kadın milletvekili dışında erkek vekillerden kendisine destek gelmemesinden şikâyet etti.

Ana muhalefet AKEL lideri Andros Kipriyanu da Meclis Başkanı’ndan DİSİ Milletvekili Kipriyanu'ya yaptırım uygulanmasını talep etti. Rum polisi her iki vekilin şikâyetlerinin soruşturulduğunu açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.