SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaan, Ülkemizi temsil edecek

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında 10 yaş genel kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Kaan Küçüksarı, şimdide 17 Aralık’ta Birleşik Arap Emirliklerinde düzenlenecek olan “Dünya yaş grupları satranç şampiyonasında Ülkemizi temsil edecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2013 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2013 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Kaan, Ülkemizi temsil edecek

Korkuteli’li Kaan Küçüksarı, Şubat ayında Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında büyük bir başarıya imza atmış ve 10 yaş Türkiye genelinde düzenlenen satranç turnuvasında 133 yarışmacı arasında 1. Olmuştu.

 

“Satranç oyunlarını izledim”

17 Aralıkta düzenlenecek olan Dünya yaş grupları satranç turnuvasında Ülkemi, Antalya’yı ve Korkuteli’ni en iyi temsil etmek için mücadele edeceğini ifade eden Kaan Küçüksarı, “ Daha önce de yarışmalara katıldım. Türkiye’nin değişik yerlerinde düzenlenen yarışmalarında dereceler aldım. Son olarak Kemer’de katıldığım turnuvada Türkiye Şampiyonası’nda ise 1.ci olmayı başardım. Çok mutluyum. Artık hedefimde Dünya şampiyonu olmak var” dedi.

Satranç hayatına çok küçük yaşta başladığını, yeteneğini satranç oyunlarını izleyerek keşfettiğini belirten Kaan Küçüksarı, Satranç oyunlarını izleyerek oyuna ilgi duydum. Daha sonra öğretmenimle satranç oynamaya başladım. Öğretmenim satrançtaki başarımı görünce beni turnuvalara götürdü sonra da başarılar kazanmaya başladım” diye konuştu.

 

 

Oğluma inancım tamdı

Türkiye 1.olan Kaan Küçüksarı’nın babası Koray Küçüksarı, “Kaan çok kararlı ve bilinçli bir çocuk. Prensip sahibi de olduğu için çalışmalarını kendine göre program yaparak sürdürür. Şimdiden 17 Aralıktaki Dünya şampiyonasına hazırlanıyor Turnuvaya katılacağını öğrendiğim zaman mutlaka bir başarıyla döneceğini biliyordum. Oğluma inancım tamdı. Ona çok güveniyorum. Oğlumun başarısıyla gurur duyuyorum. Öğretmenlerine de ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.

Sayfa:4’te

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.