SON DAKİKA
Hava Durumu

“Madde bağımlılığı ve tedavi yöntemi” semineri

Korkuteli Meslek Yüksek Okulunda üniversite öğrencilerine yönelik madde bağımlılığı ve zararları konusunda seminer verildi.Seminere İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz’da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2013 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2013 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 “Madde bağımlılığı ve tedavi yöntemi” semineri

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü Madde kullanımı ile mücadele büro amirliği TUBİM il temas noktası tarafından düzenlenen eğitim seminerine yoğun bir katılım oldu. Öğrencilerin yanı sıra, okulun öğretim görevlileri de etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü Madde kullanımı ile mücadele büro amirliğinde görevli Polis memurları Serhat Tunç, Metin Acır, Gülşah Dincar, öğrencilere madde bağımlılığı ve zararları konusunda bilgi verdi.

Seminerde Polis memuru Serhat Tunç, bağımlılık yapıcı maddelerin insan vücudunda oluşturduğu iyi halin aslında sahte ve kısa süreli olduğu, insanda açtığı yaraların tedavisinin çok zor olduğunun asla unutulmaması gerektiği vurgulandı.

Seminerde “sağlıklı nesil, güvenli toplum” vurgusu ön plana çıkarken, bağımlılık yapıcı maddelerin insan vücudunda oluşturduğu iyi halin aslında sahte ve kısa süreli olduğu, insan ruhunda ve bedeninde açtığı yaraların ise tedavisinin çok zor ve uzun süreli olduğunun altı çizildi.

 

Bağımlı hale gelmiş olan birey artık özgür değildir

 

Madde bağımlılığının nedenlerini arkadaş çevresi, merak, sorunlara çözüm arayışı, farklı olma isteği, bir gruba dahil olma, özenti ve model alma olarak sıralayan Polis Memuru Tunç, “bağımlılık yapıcı maddelerin çözüm değil, çözümsüzlük ürettiğini vurguladı. Bu maddelerle gençleri ilk tanıştıran kişilerin arkadaş grupları olduğunu dile getiren Tunç, “Bağımlı hale gelmiş olan birey artık özgür değildir” diye konuştu.

Tunç, “Bağımlının kendine güveni yoktur ve kendini kontrol altında tutamaz. İdeallerini kaybeder en önemlisi de insani prensipleri yok olur. Gençlerimiz böyle durumlara düşmek istemiyorsa öncelikle hayır demeyi bilmeli. Bağımlı olmak istemeyen gençlere üç tavsiyem var: Bilmediğiniz ve size başkaları tarafından verilen ilaçları kesinlikle kullanmayın, sigara ve alkolden de uzak durun çünkü özellikle sigarada bağımlılık yapan bütün maddeler bulunuyor. Bağımlılığa giden yol bir kere denemeden geçer. Sizler hayata mat gözlerle bakmak istemezsiniz değil mi. Esrar ottur zararı yoktur gibi alakasız düşünceler içerisine girmeyiniz”.

Tunç, daha sonra bağımlı olan gençlerin hayat hikâyelerinin ve dramlarının yer aldığı videoları izletti. Konferansta ayrıca madde bağımlısı olan gençlerin başlarına gelen felaketler ve bu gençlerin bağımlılık yapan maddeyi temin etmek için yapabilecekleri de gözler önüne serildi. Seminer sonunda “Bir bağımlı bir hayat” projesi gereği hazırlanmış broşür dağıtıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.