SON DAKİKA
Hava Durumu

Müdür Kocagöz okulları gezdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, 15 tatil öncesinde ilçe merkezindeki okulları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Milli Eğitim Müdürü Kocagöz, Osman Önal İlkokulunu, Cumhuriyet Ortaokulunu, Alaeddin İlk-Ortaokulunu, Nadide-Ahmet Balaban Anaokulunu, Arif Cebeci Ortaokulunu, Yaşar Yalçın İlkokulunu ve Fikriye-Ramazan Yalçın İlk-Ortaokullarını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2014 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2014 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Müdür Kocagöz okulları gezdi

Okul Müdürlerinden okullar hakkında bilgi aldı. Okullardaki öğretmenlerle görüşen ve onları dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kocagöz,  öğrencilere sorular sorarak kitap okuttu. Öğrencilere okuma kitabı hediye eden Kocagöz, tüm okulları sık sık ziyaret etmeye çalışıyorum. Öğretmenlerin çalışma şartlarını, öğrencilerin eğitim öğretim durumlarını yerinde görmek istiyorum. Bu ziyaretlerimde öğretmen ve öğrencilerle karşılıklı istişarede bulunuyorum” dedi.

15 tatil için öğrencilere bol bol dinlenin uyarısı yapan Kocagöz, Tatilde bol bol dinlenin. Televizyon ve Bilgisayardan uzan durun. Kitap okuyun uyarısında bulundu.

 

 Velilere karne uyarısı yaptı

 

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında yarıyıl tatilinin Cuma günü başlayacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz,  “Öğrenciler ve veliler karnelerde hangi notların geleceğini az çok tahmin ediyordur. İyi karne mutlu bir son değil, mutlu bir başlangıç olmalıdır. Kötü karnenin karşılığı ise, “Başarısız, tembel” gibi sözler olmamalı, çocuk, sürekli “ders çalış” baskısı altında tutulmamalıdır. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarına yapabilecekleri görevleri veren, bunları yaptıklarında da yapıcı söz ve tutumlarla, olumlu davranışların ortaya çıkmasını destekleyen aile tipinin, çocuğun kendine güven duygusunun gelişmesine katkıda bulunduğunu unutmayın” dedi.

Çocuğunuzun karnesi ister iyi, ister kırık notlarla dolu olsun, ona sevginizi gösterin uyarısında bulunan Kocagöz,  “Karne, çocuğun ilgi, yetenek, zeka ve hayat okulundaki başarısının bir göstergesi değildir. Sadece derslerdeki durumunu göstermek için öğrenciye ve veliye verilen bir gösterge belgesidir. Karne, öğrenciye verildiği gibi aynı zamanda aileye de verilmektedir. Bu yüzden karnesinde kötü notu olan öğrencilere velilerimizin daha iyi niyetli yaklaşması gerekiyor” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.