SON DAKİKA
Hava Durumu

Okullar Kupa ve Madalyalarını Aldı

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”nde şampiyon olan okullar madalya ve kupalarını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2014 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2014 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Okullar Kupa ve Madalyalarını Aldı

Korkuteli Recep Gürbüz kapalı spor salonun da düzenlenen yarışmalara ilçedeki ilk ve orta öğretim okulu öğrencileri katıldı. Yakan top, mendil kapmaca, tombik ve yağ satarım-bal satarım oyunları kategorilerinde yarışmalar sonucunda 2. Sınıflarda “Yağ satarım Bal satarım” oyunlarında 1. Yaşar- Sadi Tekin Okulu, 2. Osman Önal İlkokulu, 3. Alaaddin İlkokulu ve Yaşar Yalçın İlkokulu oldu.

3. Sınıflarda “Mendil Kapmaca” oyununda 1. Yaşar Yalçın İlkokulu, 2. Büyükköy İlkokulu, 3. Yaşar Sadi Tekin ilkokulu ve Osman Önal İlkokulu oldu.

4. sınıflar arası yapılan “Yedi Kiremit (Tombik) oyununda 1. Yaşar Yalçın İlkokulu, 2. Yazır Fevziye Polat İlkokulu, 3. Büyükköy İlkokulu ve Yaşar Sadi Tekin Okulu oldu.

5. sınıflar arası yapılan Kaleli Yakan top oyunlarında 1. Mehmet Akif Ortaokulu, 2. Cumhuriyet Ortaokulu, 3. Sülekler Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu oldu.

9. sınıflar Erkekler Kaleli Yakan top oyununda; 1. Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi, 2. Sağlık Meslek Lisesi, 3. Fatma- Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu.

9. Sınıflar Kızlarda Kaleli Ykan top’ta 1. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2. Amadolu Sağlık Meslek Lisesi, 3. Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 4. Fatma Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi, 5. Hacı Erhem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi oldu.

Dereceye giren okullara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu tarafından madalyaları teslim edildi.

Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü iş birliği ile 81 ilimiz ve ilçelerinde bu yıl ilk kez düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden hayata kazandırılması amacıyla düzenlenen şenlikte ödül kazanan okullara madalyalarını teslim ettik. mendil kapmaca, tombik, yakan top, yağ satarım bal satarım oyunları ilçemizde tamamlandı. İnsan yaşamının belirleyici bir parçası olan oyunlar, çocuklarımızı hem zihinsel hem fiziksel, hem de sosyal yönden gelişmelerinde büyük önem taşımaktadır. Yine bu oyunlarımız çocuklarımızı hareketsiz ve sağlıksız bir şekilde tek başına televizyon izlemekten, bilgisayar başında zaman geçirmekten, sürekli ders çalışmaktan kurtararak, kendisini tanımasına ve özelliklerini bilmesine, insanlarla iyi iletişim kurmasına, paylaşmayı öğrenmesine, kurallara uymasına, birbirleriyle iş birliği yapmalarına ve iyi özelliklerinin ortaya çıkmasına katkı sağladı” dedi.

Adem DURMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.