SON DAKİKA
Hava Durumu

Okullarda İş Güvenliği Eğitimleri Verilecek

Korkuteli’de liselerdeki öğrencilere yönelik İş Sağlığı ve güvenliği konusunda seminerler devam edecek. SGB Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Genel Koordinatörü Mustafa Köse, İş Sağlığı ve güveliği konusunda seminerlerimiz devam edecek. Özellikle okullardan gelen talepler doğrultusunda ücretsiz olarak seminerler vereceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2014 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2014 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Okullarda İş Güvenliği Eğitimleri Verilecek

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini ziyaret eden SGB Ortak Sağlık Ve Güvenlik Birimi Genel Koordinatörü Mustafa Köse, İş Güvenliği Uzmanı Özgür Kaya, Korkuteli Özel Medi Yaşam Hastanesi İnsan Kaynakları Sorumlusu Betül Önder, Okul yöneticileri ile görüştü.

SGB Ortak sağlık ve Güvenlik Birimi genel koordinatörü Mustafa Köse, “İş gereklilik ise Sağlık hayattır”.  Bu kapsamda “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” kuruluşların olmazsa olmazıdır. Çünkü eğitim demek; bilinçli olmak demektir. Dolayısıyla kişinin yaptığı işte ne gibi risklerle karşılaşacağını bilmesi ve gerekli önlemlerin alınarak çalışması, hem kişinin güvenceye alınmasını hem de çalışma performansını arttıracaktır. 6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği Kanununa göre, İşverenin genel yükümlülükleri; “Mesleki risklerin önlenmesi,  eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar” dedi.

SGB Ortak sağlık ve Güvenlik birimi genel koordinatörü Mustafa Köse, İş Sağlığı ve güveliği konusunda seminerlerimiz okulların talepleri doğrultusunda devam edecek. Biz, Sosyal Güvenlik kavramı ve hayatımızdaki önemi, sigortalılık bilinci, sigortasız çalışmanın doğuracağı sonuçlar, Genel Sağlık Sigortası, İşsizlik sigortası, İş kazası ve meslek hastalığı gibi konuları ele alıyoruz. Okullarda iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarında amacın, bir okulun sağlıklı güvenlik politikasının oluşturulması ve bu politika amacına yönelik çalışan öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin, ziyaretçilerin sağlıklı ve can güvenliği içerisinde bu okula giriş ve çıkışlarını sağlamak olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.