SON DAKİKA
Hava Durumu

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bacasız fabrika gibi

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin öğrencilerinin son yıllarda teknolojik olarak gelişen okuldaki atölyelerde ürettikleri eğitim gereçleri, bölgedeki illerde yapılan okullara satılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2013 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2013 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bacasız fabrika gibi

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin makine ve ekipman bakımından zenginleşen atölyeleri, fabrika gibi çalışmaya başladı. 

Son iki yılda öğrencilerin atölyelerde üretimini yaptığı masa ve sıralar başta olmak üzere diğer eğitim gereçleri, Korkuteli başta olmak üzere çevre il ve ilçelere yeni açılan okullara gönderildi. Satılan eğitim gereçlerinden okulun döner sermayesi vasıtasıyla para kazanan öğrenciler, böylece aile bütçelerine destek sağlamış oluyor.

Okul Müdürü Hasan Çakmak, okulun yenilenen teknolojisiyle hem üretim yaptığını hem de öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirerek onlara para kazandırdığını söyledi.

Çakmak, okullarındaki Metal Teknolojisi alanında ilçein yanı sıra çevre il ve ilçelerde yeni açılan okullar için sıra ve masalar ile diğer eğitim gereçleri üretildiğini belirtti.

Metal Teknolojisi alanında öğretmenler Halil Aydın, Metin Halil Zengin, Musa İleritürk, Mehmet Sarıkaya ve 25 öğrenci ile hem meslek öğrettiklerini hem de üst öğrenim kurumlarına hazırlık eğitimi verdiklerini dile getiren Çakmak, Atölyelerimizde üretim çalışmaları kapsamında mesleki eğitimlerimiz devam ediyor. Özellikle ilçemiz ve çevre il ve ilçelere yeni açılan okulların okul donatımı üretiyoruz. Antalya bölgesinde son yıllarda yeni açılan okulların çoğunun sıra ve masaları okulumuz öğrencilerince üretildi” dedi.

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden mezun olan öğrencilerimiz alanı ile ilgili kalifiye elaman olarak iş hayatına atıldığı söyleyen Okul Müdürü Hasan Çakmak, Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz yüzde 65 oranında kendi alanıyla ilgili iş yeri açmışlardır. Şuan dükkanlarında para kazanıyorlar. Bizde öğrencilerimizi iş yerinde ekmek parası kazandığını görünce memnun oluyoruz” dedi.

Okulun Metal İşleri Bölümü son sınıf öğrencileri ise, hem okulda okuduğunu hem de okulun döner sermayesinden para kazanarak aile bütçesine katkı sunduklarını ifade ederek,  “Burada mesleği öğrenerek kendimizi geliştiriyoruz. Kendimizi daha da geliştirerek önümüzdeki yıllarda mesleğimi yapmayı düşünüyoruz” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.