SON DAKİKA
Hava Durumu

Turnuvanın şampiyonu “Otlu” oldu

Türkiye Satranç Federasyonu Korkuteli İlçe Temsilciliği ve Arif Cebeci Ortaokulu yönetiminin ortaklaşa düzenlediği ve 2 gün süren satranç turnuvasında 7 puanla Doğukan Otlu 1 oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2014 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2014 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Turnuvanın şampiyonu “Otlu” oldu

Okulun toplantı salonunda 2 gün süren ve 106 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen turnuva’da

7 puan alan Doğukan Otlu 1.  6’şar puan alan Efe Gökbörü Tığrel 2.  Efe Sami Kısa 3. Can Ramazan Gencer 4. Hazar Günder 5. Oldu.

Korkuteli satranç ilçe temsilcisi Adil Yüksel, “İki gün devam eden satranç turnuvasında İsveç modeli satranç turnuvası düzenlendiğini belirterek, turnuva sonunda Doğukan Otlu 1.  Efe Gökbörü Tığrel 2.  Efe Sami Kısa 3. Can Ramazan Gencer 4. Hazar Günder 5. Oldu.

Arif Cebeci Ortaokulu Müdürü Ahmet Özlü, “Satranç zihnimizi açık tutmayı ve yapacağımız davranışları kontrol etmemizi sağlar. Satranç öğrenme hızıdır, eğlencedir. Bu açıdan satrancın etkin öğrenmede önemli bir araç olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Konsantrasyonu sağlayan en önemli unsur, motivasyondur. Çocuk gerçekten sevdiği, istediği şeylere karşı konsantre olur. Satranç, bir oyun havası içinde, çocuğu zorlamadan, kendi arzusuyla düşüncesini bir konu üzerinde yoğunlaştırmasını sağlar. Satranç sayesinde konsantre olmayı öğrenen çocukların, daha sonra derslerine ve diğer konulara konsantre olmaları daha kolay olur. Bu yüzden çocuklarımıza mutlaka satrancı sevdirmeliyiz” dedi

Sayfa:6’da

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.