SON DAKİKA
Hava Durumu

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak kabul edilmesinin ardından Muhtarlar Günü kapsamında dün Korkuteli Şehitler Anıtı’nda tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

 

ATA’NIN HUZURUNA ÇELENK SUNULDU

Şehitler Anıtında gerçekleşen Muhtarlar günü kutlama törenine; Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer İşlek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, siyasi parti ilçe başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Küçükkarasucu, mahalle muhtarları, bazı daire müdürleri ve kurumların temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Atatürk Anıtına Muhtarlar Derneği Çelengi sunuldu. 

 

MUHTARLIK DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Korkuteli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Küçükkarasucu;  “Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 1829'dan bu yana 192 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık, Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kanunlardan biridir. Muhtarlar bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında ve demokrasinin temel taşı olarak önemli bir görevi yerine getirmektedir.

 

HİZMETLERİN ULAŞMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Korkuteli Muhtarlar Derneği olarak ilçemizin ekonomik, sosyal, kültürel yönden gelişmesine katkıda bulunmak üzere aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu olarak devlet kurumları ve yatırımcı kuruluşlar  ile sürekli diyalog içinde bulunarak hizmetlerin halkımızın ayağına kadar ulaştırılmasına çaba gösteriyoruz. İlçemizde 58 Mahalle muhtarı görev yapmaktayız. Mahalle sakinlerinin 24 saat muhtarın kapısını çalabileceği, ‘’siyasal’’ değil çözüm merkezli olduğunu bildiği bu Muhtarlık kurumunu kendisine daima yakın hissetmektedir.

 

ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRMEKTEDİR

Bu nedenle Muhtarlık müessesesi Vatandaş ile kurumlar arasındaki iş yükünü azaltmak amacıyla devlet kurumları ve  halkımız arasında  önemli bir köprü görevi  görmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Muhtar, demokrasinin temel taşıdır.’’Bu günü bizlere “19 Ekim Muhtarlar Günü’’ olarak armağan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyor, ebediyete intikal etmiş tüm muhtarlarımıza Allah' tan rahmet diliyorum. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, bütün muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.  Tören sonrası Belediye Başkanı Ömer İşlek, tüm protokol üyeleri ve muhtarlara çay ikramında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.