SON DAKİKA
Hava Durumu

2022’NİN İLK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2022 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşti. Toplantıya Korkuteli Kaymakamı Resul Özdemir’de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2022 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
2022’NİN İLK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ekrem Kalan, 19 ilçe Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Murat Sezgin, Belediye Başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.


Hizmet Kalitesinin Arttığı Bir Yıl Olsun
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda açılış konuşmasını yapan Vali Yazıcı; “Öncelikle belirtmek isterim ki 2022 yılının hepimize başarı getirmesini temenni ediyorum. Hizmet sunduğunuz insanların mutlu olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan bağlılığın ve güvenin arttırıldığı, her manada hizmet kalitesinin hızlandığı bir yıl olsun inşallah.” dedi.Antalya’da devam eden projeler hakkında bilgi veren Vali Ersin Yazıcı, 685 projenin olduğunu ve bu proje tutarının ise 21 Milyar 018 Milyon Türk Lirası değerinde olduğunu vurguladı.


İyi Bir Koordinasyonla İşler Yürütüldü
Antalya’nın karla verdiği mücadeleyi başarıyla geçtiğini belirten Vali Yazıcı; “İlimizin yüksek kesimlerinde Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Elmalı ve Korkuteli’de birlik, beraberlik içerisinde ve iyi bir koordinasyonla başarılı bir şekilde işler yürütüldü. Öncelikle Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne sonra destek sunan tüm yatırımcı kuruluşlara, Emniyet ve Jandarmamıza teşekkür ediyorum. Aynı kararlılıkla bu tür kriz hallerini yönetmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Vali Ersin Yazıcı’nın konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulunun ilk sunumu, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yapıldı. 2022 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda Antalya’nın 14 yeni projesinin programa girdiği ifade edildi.Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Altıncı Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumda, Demre Limanı’nda yapılması planlanan Demre Kruvaziyer Projesi hakkında bilgi verildi. Antalya-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren projesinin ise ÇED raporunun tamamlanmasından sonra Genel Müdürlük tarafından yatırım programına alınacağı belirtildi.


Toplantıda, Antalya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanlığının talimatıyla hazırlanan milli ve yerli yatırımla geliştirilen AFAD Acil Mobil Uygulaması tanıtıldı. İl Afet Risk Azaltma Planı kapsamında, oluşabilecek can ve mal kaybını en aza indirecek önlemler hakkında bilgi verildi.

Vali Ersin Yazıcı’nın AFAD’a verdiği talimatla, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Antalya’da bulunan bütün okullardaki öğrencilere deprem ile ilgili eğitim verilmesini istedi. Vali Yazıcı her okulda tatbikat yapılması gerektiğini vurguladı. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ardından Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında İl İdare Şube Başkanları ve Kaymakamlar Toplantısı gerçekleştirildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.