SON DAKİKA
Hava Durumu

ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI ZİYARET

Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, beraberindeki heyet ile birlikte Dünya Çiftçi Kadınlar Günü münasebetiyle Osmankalfalar Mahallesinde Patates hasadında çalışan çiftçi kadınları ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2021 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2021 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI ZİYARET

KADIN ÇİFTÇİLERE ÇİÇEK

Patates Hasatına; Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Ahmet Erdoğdu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ve Osmankalfalar Mahalle Muhtarı Murat Duran katıldı. Kadın çiftçiler ile patates toplayan Kaymakam Ömer Çimşit ve beraberindekiler hasat sonrası tarlada çalışan bayanlara çiçek buketi verirken, diğer misafirler tarlada çalışanlara karanfil verdiler. Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, traktöre binerek hasatta tarla içindeki çuvalları traktör ile taşıdı.

 

TARIMIN YÜKÜ DE KADINLARIN SIRTINDA

İlçe Orman ve Tarım müdürü Selda Sert, “Ülkemizde ve özellikle Korkuteli’nde küçük tarım işletmelerinde işgücü  büyük  oranda  kadın  çiftçilerimizin omuzlarındadır. Tarımda çalışanların yarıya yakınını kadınların oluşturuyor. Kırsalda çocukların bakımı ve ev işlerinin yanı sıra tarımın yükü de kadınların sırtında. Yine TÜİK verilerine göre son 8 yılda tarımda yeni istihdama katılan her 5 kişiden 4'ü kadınlardan oluşmaktadır. Bu da kadının tarımdaki rolünü çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Tarım sektöründe kadın çiftçilerimiz bu yükü omuzlarken, bu yükün yanı sıra ev işlerini de üstlenmiş durumdadır” dedi.

 

 

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Etkinlikte konuşan Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit,  Her türlü zor koşulda büyük emek veren çiftçilerin hem ülke ekonomisinin büyümesine hem yaşadıkları yerlerin ekonomik olarak büyüyerek gelişmesine katkıları olduğunu belirterek, “Bölgemiz bir tarım bölgesi olmasına rağmen ilçemizde kadınlarımız her zaman toprakla iç içeler. Hayatın her alanında olduğu gibi tarımsal üretimde de büyük emekleri bulunan, tarım şehri ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkıları olan üretken tüm kadınlarımızın “Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.