SON DAKİKA
Hava Durumu

ARASTANIN AKIBETİ BELLİ OLACAK

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. 4 kişilik teknik ekibin Arastada bulunan dükkan sahiplerine tüm teknik bilgiyi vermesinin ardından yapılacak son toplantıda Arastanın akıbetine karar verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2022 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2022 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
ARASTANIN AKIBETİ BELLİ OLACAK

Ömer Başkan Arasta Projesi ile ilgili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Bugün sabah itibariyle Arasta Projemiz ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın son olarak geldiğimiz noktadaki bilgilendirme notlarını mülk sahiplerimizin hak sahiplerimizin haklarını teknik olarak bilgilendirilmesi gereken tüm teknik bilgileri kentsel dönüşümdeki 4 kişilik teknik ekibimiz bugün sabah itibariyle Arastadaki 233 dükkan sahibimize gidecekler, anlatacaklar. Haklarını anlatacaklar, projenin teknik detaylarını anlatacaklar. Ve tamamı ile ilgili hak sahiplerinin istekleri talepleri görüşleri bunların tamamı tek tek not edecekler.

HEP BERABER BİR KARAR ALACAĞIZ

10 günlük çalışma içerisinde bu 233 tane dükkanımızın sahibiyle yaptığımız değerlendirmeden sonra onların söylediklerini teknik bilgi verildikten sonraki onların bize taleplerinin tamamına bakarak hepsi ile toplantıyı bir anda yapacağım. Bilgilendirme sonrasında bu toplantıda hep beraber bir karar alacağız hak sahipleri ile beraber. Bunun dışında Arastadaki dükkanlara tek tek kendim girdim. Kiracılarımızla da görüştüm. Kiracılarla ilgili de mağdur olmayacakları noktasında onları da en az hak sahipleri kadar bu projede düşündüğümüzü anlattık kendilerine. Onlarla da ayrı bir toplantı yapacağım, hak sahiplerinin görüşlerinden sonra.” Diye konuştu.  

 

10-15 GÜN İÇERİSİNDE PROJENİN DETAYLARI BELLİ OLACAK

Projenin Bakanlığa ait olduğunu vurgulayan Ömer Başkan; “Bu proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kentsel dönüşüm projesi, yürütücüsü Korkuteli Belediyesi. Dolayısıyla attığımız kentsel dönüşüm adımlarında belediye olarak kendi kafamıza göre herhangi bir şekilde sözleşmesinden tutun hak sahipleri ile anlaşmada kafamıza göre bir hareket yapamıyoruz. Keşke geçen sene ocak ayında başlasaydık da bu nisanda açacaktık, 14 ayda bitirecektik malumunuz. Bu nisanda Batı Akdeniz’in Antalya’nın en büyük açık alan meydanıyla yeşiliyle Arastamızı açacaktık. Ama hiç önemli değil, biz birebirde gidiyoruz Bununla ilgili söyleyeceklerim bu kadar 10-15 gün içerisinde projenin detaylarını hak sahipleriyle yaptığımız toplantı sonrası tüm Korkuteli halkımız öğrenmiş olacak.” Dedi.  

 

BU KONUYU ARTIK SONLANDIRACAĞIZ

3’te 2’lik çoğunluğun sağlanamaması halinde projeyi sonlandıracaklarını ifade ederek; “Haklarını anlattık insanlara fakat 3’te 2 olan çoğunluğu sağlayamadık. Sağlasak ta sağlamasak ta biz haklarını 10 gün sonra toplu olarak yapacağımız toplantıda biz insanlara evet istiyorum bu şartlarda kabul ediyorum diye imza altına alacağız yada haklarımız bize anlatıldı fakat bu hakları ben kabul etmiyorum hayır diyerek imza alacağız. Bir şekilde bu işi kafamızdan çıkarmak için ya yapacağız çıkartacağız yada 3’de 2’yi bulmazsak ben zorla yapmayacağım bu işi. Şeffaf bir şekilde bu güne kadar olduğu gibi iki buçuk yıldır Korkuteli halkımıza diyeceğim ki; Aşağıdaki 233 dükkan sahibimizin şu kişiler evet, şu kişiler hayır dedi. Dolayısıyla yapıyoruz yada yapamıyoruz diyeceğiz ve bu konuyu artık sonlandıracağız, sürüncemeye bırakmayacağız.” Diye konuştu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.