SON DAKİKA
Hava Durumu

“BELEDİYENİN BORCU 94 MİLYON”

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, geçtiğimiz gün Belediyenin iş ve işlemleri ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya gitti. Ömer Başkan sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında Korkuteli Belediyesinin çalışmaları ve borç miktarı hakkında; “60 Trilyon borçla devraldığımız bir belediye var. 60 Trilyon borcu aldığımızda ben bu 60 trilyon ne oldu ne bitti diye hiçbir zaman konuşmadım. Şu anda Korkuteli Belediyesinin borcu 94 milyon TL.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2022 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2022 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“BELEDİYENİN BORCU 94 MİLYON”

BELEDİYEMİZ DİM DİK AYAKTA

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek önceki gün Ankara’ya gitti. Cuma gününe kadar Korkuteli Belediye Başkanlığına MHP’li Meclis Üyesi Osman Deviren vekalet edecek. Sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak Korkuteli Belediyesi ile ilgili bilgilendirmede bulunan Ömer Başkan; “Belediyemiz dim dik ayakta, sıkıntılar gelip geçer ama belediyemiz ayakta. 10-15 gün personel maaşında gecikme olduğunda belediye batmıyor. Elli tane belediye sayabilirim her çeşit partiden böyle bir durumda olan ödemede sıkıntı çeken sadece Korkuteli Belediyesi değildir.

 

SÖZ VERDİĞİMİZ PROJELERİN HEPSİNE BAŞLAYACAĞIZ

Milletimiz rahat olsun belediyemiz 7/24 çalışıyor. Allah nasip ederse de Ankara dönüşünde Nisan ayında başlayıp kısa süre içerisinde 4-5 tane temel atacağız ve yaza kadar yetiştireceğimiz ağzımdan çıkan geçen yıl söz verdiğimiz projelerin hepsine başlayacağız. 31 Mart gecesi memlekette benim için siyaset bitti. Ve 2024’e kadar siyaset yok, olmayacak. Belediyemiz 60 bin kişinin belediyesi, belediyemizde siyaset yok. Herkese eşit muamele yapılıyor adaletli muamele yapılıyor. Belediyenin iş ve işlemleriyle ilgili herhangi bir şekilde siyaset kurumu belediyemizin iş ve işlemleriyle ilgili tasarrufta bulunmazlar. Bir belediye başkanı olarak bende siyaset kurumuna bulaşmam. Belediyeyi siyasetten arındırma çalışıyorum. Korkuteli’nde hiç bir şey eskisi gibi olmuyor, olmayacak. Eski devirler, eskiler bitti.” Dedi.

 

108 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK

Korkuteli Belediyesi ve şahsımla ilgili lütfen duyduğunuz her şeye alo deyin. Ben bunu açıklamaktan memnuniyet duyarım diye konuşan Ömer Başkan; “ 60 Milyon borçla devraldığımız bir belediye var. 60 Milyon borcu aldığımızda ben bu 60 trilyon ne oldu ne bitti diye hiçbir zaman konuşmadım. Şu anda Korkuteli Belediyesinin borcu 94 milyon TL, 34 milyon Lira arttırılmış sadece.  31 milyonlukta yer satılmış toplam 65 Milyon liralık bir kaynak kullandım. Ama iki buçuk yılda bunun 18 ayında taahhüt edilen 12 projenin 11 tanesini Arasta dışında bitirmiş olan hayal denilenleri yapılamaz denilenleri bitirmiş kişi olarak 65 milyon Liralık kaynak kullandık ama 108 milyon Liralık yatırım yaptık. Bunları biz tasarruflarla gelirleri arttırarak yaptık.“ dedi.

 

CEKETİMİ ALIP GİTMEYECEĞİM DE HİÇ MERAK ETMEYİN

Ömer Başkan projelerin eleştirilmesine açık olduğunu ifade ederek; “Eleştirin projeleri, yerini zamanını eleştirin ama benim ailem var iftiraya yönelmeyin. Peşkeş çekmeymiş çalma çırpmaymış bunlar bana yakışmaz. Benim asaletimi de ailemi de duruşumu da görebilirsiniz. Ne ben nede ekip arkadaşlarımın hiç bir tanesi bey tul mala el uzatmaz, uzatmayacakta. Uzatan kişi olursa da bunu getirdiğiniz anda ben belediyeymiş şirketmiş bakmam gereğini yaparım. Ama vebal almayın. Varsa bir şey ispatlı bir şekilde çıkın. Korkuteli Belediyesi ve yönetimi adaletsizlik yapmayacak. Vatandaş ayrımı yapmayacak. Korkuteli Belediyesi çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek. Eleştirin tavsiyelerde bulunun bunda hiç bir sıkıntı yok. Ben bu memleketin çocuğuyum. Bu memleketin evladıyım. Ceketimi alıp gitmeyeceğim de hiç merak etmeyin. Biz aldığımız terbiye üzerine tekrar aday olur muyuz olmaz mıyız tekrar belediye başkanı adayı gösterilir miyiz, gösterilmez miyiz, gösterilirsek kazanır mıyız, kaybezmiş miyiz yok. Çünkü böyle olursa adaletli davranamayız.” Diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.