SON DAKİKA
Hava Durumu

“BU UYGULAMAYA DERHAL DUR DEYİN”

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, doğalgazdaki kademeli ücretlendirme ile Antalya gibi sıcak bölgelerde faturaları yükseltecek olan teklifin meclise sunulmasının ardından Cumhur İttifakı vekillerine çağrıda bulundu. Başkan Cengiz, “Milletin oyuyla millete kumpas kurulmaz! Eğer milletin vekiliyseniz bu uygulamaya dur deyin” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2022 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2022 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“BU UYGULAMAYA DERHAL DUR DEYİN”

Doğalgaz faturalarını kademeli ücretlendirmeye yönelik kanun teklifi AKP tarafından hazırlanıp Meclis Genel Kuruluna sunuldu. Teklife göre soğuk bölgelerde daha çok tüketilen doğalgazın bedeli, oradaki vatandaşların karşılayamayacağı bir boyut kazandığı için; doğalgazı daha az tüketen özellikle Ege ve Akdeniz kıyısındaki vatandaşın faturasına yansıyacak. Teklif komisyonda tartışılırken konuyu gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın ardından CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz de tepkisini dile getirmişti.

YÜZDE 15-20 CİVARINDA DAHA YÜKSEK YANSIYACAK

Başkan Cengiz, “Milletin oyuyla mecliste koltuk kapıp aynı millete kumpas kurulmaz! Eğer gerçekten milletin vekiliyseniz; insanı yaşadığı coğrafyaya göre dahi ayrıştıran, kara kışta milletin elini kolunu bağlayan bu basiretsiz uygulamaya derhal dur deyin” ifadelerini kullandı. Başkan Nuri Cengiz’in basınla ve kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde yer aldı; “Antalya gibi yılın genelini sıcak geçiren bir şehirde kullanılan doğalgaz aynı olsa da, bedel faturaya yüzde 15-20 civarında daha yüksek yansıyacak! Peki bu uygulama halkın yararınaymış da vatandaşa kolaylık sağlıyormuşçasına marifet gibi aktaran AKP iktidarı; yaz aylarında serinlemenin, en az kışı soğuk geçiren bölgelerde ısınmak kadar önemli bir ihtiyaç olduğu Antalya gibi bölgelerde vatandaşın ödediği elektrik faturaları için de aynı düşünceye sahip mi?  Yoksa bu uygulama; doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerinin sahipleri olan, yıllardır beraber yol yürüdükleri, milyonluk vergilerden elleriyle kaçırdıkları, milletin sırtından geçinip yine bu millet hakkında ileri geri konuşan yandaş iş adamlarını kollamaya yönelik yeni bir projenin parçası mı?

 

ENERJİ DAĞITIM ŞİRKETLERİ KAMULAŞTIRILMALI

Elbette kara kışın soğuğunu hem ekonomik hem fiziksel anlamda daha sert hisseden bölgelerdeki doğalgaz faturalarının daha düşük gelmesi gerektiğini savunmaktayız ancak bu imkanı oradaki vatandaşa sağlayacak olan Antalyalı hemşerilerimiz değil; yıllardır AKP’nin beslemekle doyuramadığı yandaş dağıtım şirketleri patronları ve devleti yöneten AKP iktidarıdır! Enerji dağıtım şirketleri; tüm şeffaflığını ve tarafsızlığını kamuoyu önünde yitirmiş, ilkesizliği ve yolsuzluğu prensip edinmiş olan Yandaşların elinden alınıp kamulaştırılmalıdır!”

 

“BU BASİRETSİZ UYGULAMAYA ‘DUR’ DEYİN”

“Yıllardır süregelen usulsüzlük ve ciddiyetsizlikle yönetilmeye ne devletin gücü kaldı, ne de vatandaşın sabrı! Kanun teklifi mecliste oylanmadan önce AKP’li milletvekillerine son çağrımızdır: Milletin oyuyla mecliste koltuk kapıp aynı millete kumpas kurulmaz! Eğer gerçekten milletin vekiliyseniz; insanı yaşadığı coğrafyaya göre dahi ayrıştıran, kara kışta milletin elini kolunu bağlayan bu basiretsiz uygulamaya derhal ‘dur’ deyin!”

 

“İKTİDARIN YAPAMADIĞINI BELEDİYELERİMİZ YAPIYOR”

“Kara kış tüm sertliği ile devam ederken CHP’li belediyelerimiz, soğuğu hissetmeyen SARAYIN aksine, sosyal devlet anlayışını yerel yönetimlerde uygulamakta; AKP iktidarının yapamadığını yapıp vatandaşa destek olma konusunda birbirleriyle yarışmaktadırlar! Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz bu kışta; toplam 3 milyona yakın aileye 1 milyar liranın üzerinde nakdi yardım ile beraber gıda, ısınma ve barınma gibi ihtiyaçların da giderilmesine destek olmuşlardır. Siyasi görüş, etnik köken, din, dil, mezhep ayırt etmeden ihtiyaca göre belirlenip sergilenen bu sosyal anlayış ve dayanışma; gelmekte olan iktidarımızda Türkiye’yi nasıl bir bütünleşmenin beklediğini göstermektedir!

SARAYIN da son günlerdeki söylemlerinden anlaşılacağı gibi sandık çok geçmeden önümüze konacak, hesap günü gelip çatacaktır! Bugün birileri koltuğundan kalkmadan bir gecede servet sahibi olabilsin diye gece gündüz çalışan ancak buna rağmen evini dahi geçindiremeyen millet, o gün sandıkta yaşadığı zorluğun hesabını soracaktır! Her gün daha da güçlü adımlarla geliyor gelmekte olan!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.