SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇİFTÇİLER YENİDEN YAĞMUR DUASINA ÇIKTI

Korkuteli’ne bağlı Datköy ve Beğiş Mahallesi’nde bulunan vatandaşlar kurak geçen mevsim nedeniyle dün yağmur duasına çıktı. Beğiş mahallesinde düzenlenen yağmur duasına yaklaşık 500 çifti katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2021 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2021 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
ÇİFTÇİLER YENİDEN YAĞMUR DUASINA ÇIKTI

Tüm yurtta olduğu gibi Korkuteli’nde de son yılların en kurak günleri yaşanıyor. Bu durum en çok da çiftçileri vurdu.  Geçtiğimiz hafta Dereköy, Akyar ve Gümüşlü Mahallelerinde gerçekleşen yağmur duasının ardından dün de Datköy ve Beğiş Mahalle Halkı yağmur duasına çıktı. Datköy ve Beğiş Mahalle Muhtarlığının organize ettiği yağmur duası Beğiş Mahallesinde gerçekleştirildi. Öğle namazını müteakip yağmur yağması için dua edildi.

 

KUNAN TAŞLAR DUALAR İLE KUYUYA SALINDI

Yağmur duası programına Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, cami imamları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.  Beğiş Mahalle Muhtarı Hüseyin Yalçın,  yağmur duasının geleneklerimizde var olduğunu belirterek, “Bu dinimizde geleneğimizde olan bir husustur. Sevgili Peygamberimiz dua için “ibadetin ta kendisidir” ifadesini kullanmıştır. Bir başka hadisinde ise dua için “ibadetin özüdür” demektedir. Aynı zamanda ibadet etmek için buraya toplandık. Sevgili Peygamberimiz kuraklık olduğunda kendisine müracaat olduğunda ellerini açmış Allaha yalvarmıştır” şeklinde konuşarak yağmur duasını yaptırdı. Çiftçilerde ellerini ters çevirerek dua ettiler. Yağmur duası sonrası okunan taşlar yine dualar ile kuyuya salındı. Yapılan yağmur duası sonrası yemek ikram edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.