SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜN GÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geçtiğimiz gün akşam ilçe ve ülke gündemine dair basın açıklamasında bulundu. Üreticilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Başkan Sarıcalar; “Bir yanda ürettiğini satacak pazar bulamayan üretici varken bir yandan da pazar da rekor kıran fiyatlar. Bir yandan artan enflasyon, Bir yandan değer kaybeden Türk Lirası. Bu şartlarda ne bu pazardaki rakamların, ne de çiftçilerin yüzünün gülmesi mümkün değildir.”

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2021 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2021 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
  ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜN GÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Başkan Sarıcalar açıklamasında; “ Bu hafta alemlere rahmet efendimiz Hz. Muhammed s.a.v efendimizin doğduğu gün olan  mevlid kandilinin tüm milletimize ve ümmetimize mübarek olsun. Azerbaycan kardeş ülkemizin bağımsızlık gününü de kutluyoruz. Muhtarlar haftasında 58 mahalle muhtarımızın da gününü kutluyoruz. Erbakan hocamızla birlikte savunma sanayi ve  teknoloji hamlesinin temellerine atan  Özdemir Bayraktar beyefendinin ölüm  haberini aldık kendisine Allah tan rahmet ailesine de başsağlığı diliyoruz. Ve  Bosna Hersek in bağımsızlık  mücadelesinin lideri Aliye izzetbegovicin ölüm  yıldönümünde Saygı  ve rahmetle anıyoruz.

 

DOLAR REKOR KIRARAK 9,3 TL’YE GELDİ

Yıllardır tüketime dayalı, faizci, kapitalist sisteme dayalı üretmeyen bir ekonomi yürüten  iktidar, ülkemizi faiz oranındaki yükseklikte ilk 3 ülke arasına katmıştır. Ekonomi de faiz arttırımına karşılık tersi oranda döviz düşmesi beklenirken özellikle dolar rekor kırarak 9,3 TL’ye geldi. Ne kadar Merkez Bankası başkanları değişse de hiç bir düzelme olmayan ekonomi, faiz sarmalına teslim edilmiş bütçe de en büyük kalem faize ayrılmıştır. Bu gidişatın sonuçları olarak sanayici üretemez hale gelmiş, Çiftçilerimiz üretemez hale gelmiş, Üreten üreticilerimizde kazanamaz hale gelmiştir.

 

ÜRETİCİ MASRAFLARININ KARŞILIĞINI ALAMIYOR
Maalesef bu gelişmelerin yansımasını da Korkuteli’mizde de görmekteyiz. Özellikle elma  ve armut üreticilerimiz yüksek girdi maliyetlerine karşılık  masraflarının karşılığını dahi alamamaktadır. Hal böyle olunca bir çok çiftçimiz bahçesindeki ağaçları  sökmekte farklı  arayışlara  girmektedir. Yine gün geçmiyor ki artan zamlarla karşı  karşıya  gelmeyelim. Bu hafta özellikle Korkuteli’mizde ki pazardaki fiyatlar konusunda vatandaşlarımızdan bir çok serzenişler geldi. Korkuteli’n de  bu hafta ki pazarda fiyatlar tabiri caizse el yakıyor. İsterseniz kısaca fiyatlara göz atalım.  Gariban vatandaşın  tüketebileceği balık türü

Hamsi  bile : 30 tl, Mezgit : 100 tl, Karnıbahar : 10 tl, Domates : 7- 10  tl, Brokoli     : 15 tl, Fasulye    : 13 tl, Biber       :  12 tl

Portakal  : 12 tl olmuş  çözüm yine yanlış yerlerde aranmaktadır.  Daha önce devlet işletmecilik  yapmasın diye bir çok devlet kurumunu (KİT) leri özelleştiren iktidar  işin işinden çıkamayınca önce  tanzim satış  noktaları açtılar  sonra beceremediler ve kapattılar.

 

TARIM KREDİ ÇİFTÇİNİN GİRDİ ÜRÜNLERİNİ UCUZLATMALI

Simdi de Tarım kredi kooperatifleri ile market açacaklarını açıkladılar. İste bunlardan birisi de Korkuteli’mize açılacakmış.

Peki Tarım Kredi Koop. Marketleri beklenildiği gibi ucuz olacak mı?  Vatandaş memnun kalacak mı?  Tabi hemen bu durumu değerlendirmek isteyen trol iktidar yanlısı bazıları kıyaslama yapmaya başlamış market ürünlerine göre Tarım Kredi Kooperatifleri ürünlerinin daha pahalı olduğu ortaya çıkmıştır. Tarım kredi Koop. ucuz mal satarım deyip te ticaret yapmak değil çiftçinin girdi ürünlerini ucuzlatmalıdır. Bu durumun tek sorumlusu kendisinin de söylediği gibi AK parti genel başkanıdır. Bir yanda ürettiğini satacak pazar bulamayan üretici varken bir yandan da pazar da rekor kıran fiyatlar

Bir yandan artan enflasyon, Bir yandan değer kaybeden Türk Lirası Bu şartlarda ne bu pazardaki rakamların Ne de çiftçilerin yüzünün gülmesi mümkün değildir .

  

 

ADİL PAYLAŞIM İÇİN ÖZÜMÜZE DÖNECEĞİZ

Bir yanda ağır sanayi hamlesi ile ülkede  bir çok  fabrikanın temelini atan memur ve emeklisine % 100 ile %150 oranından zam yapan milli görüş iktidarı, diğer  tarafta tüm bu kazanımları  satan ve memur ve emeklisine %5 ile % 10  oranında zam yapan bir iktidarla karşı  karşıyayız. Hükümet şimdiye kadar her alanda olduğu gibi meselenin özüne inmeyip başkalarını suçlarken çözümü de geçici yöntemlerle aramaktadır. Bu zihniyetle de çözemeyeceklerdir. Çok kıymetli Korkuteliler 11 aylık milli görüş iktidarındaki huzur ve refah  için faizsiz ekonomi ve adil paylaşım için özümüze döneceğiz. Saadet Partisine döneceğiz Milli Görüşe döneceğiz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.