SON DAKİKA
Hava Durumu

DEREKÖY ZAFERİ

Korkuteli’nin verimli tarım arazilerinin olduğu Dereköy Yaylası’nda kömür madeni için verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararı, mahkeme tarafından iptal edildi. Bölgenin kömür işletme sahası olmasına itiraz ederek dava açan köylünün yıllardır süren hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2022 07:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2022 07:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
DEREKÖY ZAFERİ

 

İPTAL KARARINI ALDIK

Konu ile ilgili köylülerin Avukatı Burak Tuncal; “Dereköy halkı ile birlikte uzun süredir vermiş olduğumuz mücadelenin ilk sonucu geldi. Antalya 3. İdare Mahkemesi tarafından Dereköy Yaylasına açılmak istenilen kömür ocağı işletmesi için verilen ÇED gerekli değildir kararı mahkeme tarafından oybirliğiyle iptal edildi. Turkuaz Linyit Kömür İşletmelerine karşı uzun zamandır direnen Dereköylü vatandaşlarımız ve bu işe gönül veren insanların ortak katkıları ile iptal kararını aldık. Maden ocağı şirketinin artık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ÇED raporu alması gerekmektedir. Bu raporu almadan faaliyetlerini bu aşamada sürdüremeyecektir.

 

BİZLER DE DURMAYACAĞIZ

Turkuaz Linyit Kömür İşletmeleri, bu mahkeme kararıyla tabii ki de durmayacaktır. Ancak doğayı bu katliamdan korumak isteyen ve haklılığımızdan emin olan bizler de durmayacağız. Bu şirketin bir şekilde faaliyete geçmesi durumunda bütün ilçemizi ve doğamızı geri dönüşü mümkün olmayan olumsuzluklar beklemektedir. Bu sebepten dolayı bugüne kadar ''Dereköy Davası'' olarak bilinip, Dereköy Yaylasını ilgilendiriyormuş gibi görünse de her zaman söylediğim gibi bu konu bütün ilçemizi çok yakından ilgilendiriyor.

 

YARINLARIMIZI KATLETMESİNE İZİN VERMEYELİM

Gelin bu konuya hepimiz sahip çıkalım. Her yerde karşı çıkalım, istemediğimizi dile getirelim, getirelim ki sermaye şirketinin yarınlarımızı katletmesine izin vermeyelim. Bu mücadele hepimizin, bu ilçe hepimizin! Son olarak, bu süreçte emek veren, karşı çıkan, korkmadan mücadele veren isimlerini yazamadığım birbirinden kıymetli herkese sonsuz teşekkür ederim.” Açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.