SON DAKİKA
Hava Durumu

DOĞALGAZ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Korkuteli'nin uzun zamandır merakla beklediği doğalgaz için çalışmalar geçtiğimiz haftalarda resmen başlamıştı. Dün gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Doğalgaz ile ilgili merak edilenler hakkında Enerja Firması Akdeniz Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu kamuoyunu bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2021 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
DOĞALGAZ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Dün Gümüşhan Otel’de gerçekleşen bilgilendirme toplantısına; Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Enerja Firması Akdeniz Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan,  MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, merkez mahalle muhtarları, bazı meclis üyeleri ve firma yetkilileri katıldı.

 

DOĞALGAZ SÜRECİ KONUŞULDU

Yapılan toplantıda ilk sözü alan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek; “İlçemize uzun yıllardır hasretle beklemiş olduğumuz Doğalgaz beklentisinin başlangıcı, süreci ve geldiğimiz nokta ve bundan sonra hem milletimizin hem siyasilerimizin akıllarına gelebilecek sorulara cevap vermek, bir nebzede olsa bu süreçte neler yaşayacağız bunları anlatmak üzere Korkuteli Belediyesi ile Enerya ve aynı zaman da  belli noktalarda Büyükşehir Belediyemizde çalışmalar yapacak.” Dedi.

 

SÜREÇ BİR BUÇUK YIL ÖNE ÇEKİLDİ

Emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek toplantıya başlayan Başkan İşlek; “Bu süreç 2016 yılında Korkuteli’miz için şuan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ve o dönem ki siyasilerimizin, milletvekillerimizin ilçe başkanlarımızın yöneticilerinin bastırmasıyla, koşturmasıyla başladı. Ülkemizde yaşanan badirelerden dolayı süreç bir süre uzadı. Fakat biz belediye başkan adaylığı sürecinde bu teşekküründe üstünde bir teşekkürü Sayın Milletvekilimiz Abdurrahman Başkan beye aynı zamanda enerji komisyonu üyesi. Sayın Bakanımız Fatih beyle seçim öncesinde bir görüşme yaparak seçim döneminde bakanımızı Korkuteli’ne davet ettik. Malumunuz burada bir söz aldık, Dedik ki, bu doğalgazı çok bekledi Korkuteli Halkı bir an önce yapılmasını istiyoruz. Ve o zaman bir söz vermişti hemen hızlandırıyoruz, BOTAŞ’la gerekli konuşmaları yapıyoruz demişti. Daha sonra tekrar ilçe başkanlarımızla beraber sayın bakanımızı 3 kere daha ziyaret ettik. Yapılan görüşmelerin ardından süreç bir buçuk yıl öne çekildi. Ben buradan hepsine çok teşekkür ediyorum ilçem adına.” Diye konuştu.

 

İKİ BUÇUK YILDA MERKEZ MAHALLERDE ÇALIŞMALAR BİTMİŞ OLACAK

Doğalgazın ardından su, elektrik ve telefon hatlarının da yeraltına alınması çalışmalarının sırasıyla devam edeceğini vurgulayan Başkan İşlek; “Bu Cuma günü itibariyle Kiremitli Mahallemiz ful, Aşağıpazar Mahallemiz %80 ve Ağustos, Eylülden itibaren devam ederek merkezdeki mahallelerimizde aynı anda doğalgazın hemen arkasından elektrik hatlarımız aşağıya alınmaya başlanacak. Telekom’la da görüştük 2021 bütçesine alındı Ağustos sonu itibariyle yine aynı sokaklarda bu sefer CK’nın ardından Telekom girecek internet ve telefon hatlarını aşağıya alacak. Dolayısıyla bu süreçte biz biraz çile çekeceğiz. ASAT’la yapmış olduğumuz görüşmede bizde varız dediler. İlk toplantı 15.12.2020’de bu bahsetmiş olduğumuz ASAT, Enerja, CK, Türk Telekom, Korkuteli Belediyesi hep beraber Korkuteli özelinde burada ilk toplantı yapıldı. Asıl toplantı 8 Nisanda gerçekleşen toplantı ile ete kemiğe büründü. İlk önce Enerjya başladı sırasıyla diğer kurumlarda girecek. Allah izim verirse önümüzdeki 2 buçuk yıldan bahsediyorum. İki buçuk yıldan sonra biz merkezdeki sekiz mahallemizde doğalgaz, elektrik, su alt yapı ile ilgili hiçbir şey kalmamış üst yapıda da gerçekken Korkuteli’mize yakışır yaşanabilir güzel bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz.” Diye konuştu.

 

ENERYA SUNUMLA ÇALIŞMALARI ANLATTI

Ardından Enerja Firması Akdeniz Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu Doğalgaz ile ilgili merak edilenleri ve doğalgazda gelinen süreci değerlendirdi.  Tulukçu, Enerja Firmasının genel durumu ve Korkuteli’nde neler yapacakları hakkında sunum yaptı. Sunumun ardından merak edilen sorular cevaplandırıldı.

 

CUMHUR İTTİFAKININ OY KAYGISI YOKTUR

Toplantı sonunda Başkan İşlek; “Eğer oy düşünseydik, siyaset düşünseydik. Bir sonraki seçimi düşünseydik alt yapılar bir belediye başkanının seçim kaybetme nedenidir, bu bir risktir. Çünkü bir buçuk, iki yıl seçmen toz toprağın içinde alt yapılar seçime belki beş ay kala ancak toparlamaya başlayacağız biz 2024’te. Şunu iyi bilsinler ki, Cumhur İttifakının, şahsımın ve Milliyetçi Hareket partisinin bir oy kaygısı yoktur.  Gerekirse seçim kaybederiz ama bu dönem Korkuteli’nin önümüzdeki 5 yılı, 10 yılı, 15 yılı, 30 yılı için çok büyük bir yatırımdır.

 

BUNUN REKLAMINI YAPMAYACAĞIZ

 Bu yatırımın içerisinde herhangi bir oy hesabımız yoktur. Vatandaşımıza da biz bu süreç içerisinde göreceksiniz zaten hak etmiş olduğu bu hizmeti yaparken başına kalkamayacağımızı bunun havasını atmayacağımızı bunun reklamını yapmayacağımızı bir tane bile fotoğrafımı 26 aydır koymadım. Bu süreçte doğalgaz ile ilgili ilk önce Allah sonra millet bilsin diyerek reklam yapmayacağımı, vatandaşa hizmet edilirken de şöyle yaptık, böyle yaptık demeyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Değerli Korkutelililer, son cümle sabır, sabır sabır.” Diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.