SON DAKİKA
Hava Durumu

GURURLA KUTLADIK

Korkuteli’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Şehitler Anıtında gerçekleşen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Tunç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konularak, İstiklal Marşı okundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 GURURLA KUTLADIK

Şehitler Anıtındaki çelenk sunma töreni sonrası kutlamalar 100. Yıl Atatürk Stadyumunda devam etti. Kutlama programına Korkuteli İlçe Kaymakamı Resul Özdemir, Belediye Başkan vekili Muharrem Akten, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Yavuz Öztop, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, Emniyet Müdürü Mustafa Akbulut, siyasi parti başkanları başta olmak üzere protokolün diğer temsilcileri, askeri erkan, öğretmen, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİZLERE EMANET

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Tunç, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Müdür Tunç, “Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103. Yıl dönümüdür. Milli Mücadelemizin başladığı 19 Mayıs 1919’ da Milletimizin taşıdığı heyecan ve coşkuyla sizleri selamlıyorum. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

 

İNANCIMIZ SONSUZDUR

Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine, sizler taşıyacaksınız. Bugün tıpkı 103 yıl önce olduğu gibi, aynı heyecanla, aynı 19 Mayıs ruhuyla istiklale sarıldığınızı görmenin mutluluğunu paylaşırken, istikbalde de 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacağınıza dair inancımız sonsuzdur. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemelisiniz.

 

GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMİNATI SEVGİLİ GENÇLER!

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler: Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. “Unutmayınız ki Vatanı en çok seven, görevini en iyi yapandır” ifadelerini kullandı.

 

FİNAL GÖSTERİSİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Konuşmanın ardından Gençlik Adına Konuşmayı Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi (Heşkal) Öğrencisi Melike Papir yaptı. Heşkal öğrencisi Tevhide Kemerci “Mustafa Kemal’in Mangası” adlı şiirini, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini Heşkal öğrencisi Onur Yılmaz okudu. Nene Hatun MTAL öğrencisi Fatma Nur Barbar eşliğinde “Gençliğin Ata’ya Cevabı” tüm  Gençlik Marşı Heşkal Müzik Öğretmeni Sadık Baki Kurt yönetiminde tüm öğrenci gruplarının katılımıyla söylendi. Korkuteli Belediye Spor Kulübü Kickboks Takımı, Antrenör Şükrü Haksız yönetiminde gösteri yaparken, Liseler arası 100 m Atletizm final müsabakaları yapıldı.  Nene Hatun MTAL öğrencisi Sümeyra Gürbilek “Mustafa Kemal Seslense” adlı şiirini okudu. Ardından Liseler arası Halat Çekme final yarışmaları gerçekleşti. Heşkal öğrencileri Halk oyunları Gösterileri yaptı. Heşkal Müzik Öğretmenleri eşliğinde Koro, Solo, Türkü ve Marşlar seslendirdiler. İlçede Ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen şiir, kompozisyon, atletizm, halat çekme yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.  19 Mayıs Programı HEŞKAL öğrencilerinin hazırladığı muhteşem Final Gösterisi ile sona erdi. Protokol üyeleri program sonrasında öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.