SON DAKİKA
Hava Durumu

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN YAYLASI OLMAK”

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Lider Haber’de yayınlanan Ahmet Demir ile Dobra Dobra programının canlı yayınına katılarak Korkuteli ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ömer Başkan, Korkuteli’nde belediye başkanlığı yapmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak; “Bu ilçede belediye başkanlığı yapmaktan gurur duyuyorum. Ege ile Akdeniz’i birleştiren bir kavşak. Korkuteli için küçük Afyon diyorum. Antalya’nın yaylası olarak bilinir. Hedefimiz Antalya’nın değil Türkiye’nin yaylası olmak.” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2022 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2022 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 “HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN YAYLASI OLMAK”

KORKUTELİ BİR AŞK

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Lider Haber’de yayınlanan Ahmet Demir ile Dobra Dobra programının canlı yayın konuğu oldu. Ömer Başkan programda; “Korkuteli bir aşk. Gelin bu aşk ilçesinin yazını kışını yaşayın, mükemmel havasını organik ürünlerini tadın. Tüm yatırımcıları Korkuteli’ne davet ediyorum. Bizim topraklarımız ölçülmüş, biçilmiş ve ispatlıdır. Topraklarımız verimlidir. Yüzölçümü olarak Antalya’nın en büyük ilçesi. Bu ilçede belediye başkanlığı yapmaktan gurur duyuyorum. Ege ile Akdeniz’i birleştiren bir kavşak. Korkuteli için küçük Afyon diyorum. Antalya’nın yaylası olarak bilinir. Hedefimiz Antalya’nın değil Türkiye’nin yaylası olmak” ifadelerini kullandı.

 

“35 YIL GERİDEN GELİYORDUK”

Korkuteli’nde demokratik, milli ve manevi değerlerine sahip milliyetçi muhafazakar yapıya sahip olduklarını belirten Ömer Başkan, “Antalya’ya en yakın olmamız nedeniyle de merkezdeki belediyecilik anlamında gelişmeleri gördükçe bu gelişmeleri ister durumdaydık. Değişim ve gelişimde eksiklik dersek bana göre 35 yıl önce geriden geliyorduk. Eksiden sıfıra gelemeyiz. Bunu nasıl indirebiliriz bunun gayreti içindeyiz. Ben çalışma hastası bir adamım gece 6 buçukta evden çıkarım 1’de gelirim” dedi.

“SİYASET YAPMAYA O GÜN KARAR VERDİM”

Siyasi sebeplerden dolayı istediği bölüme kabul edilmediğini ve böylece siyasi hayatının başladığını belirten Başkan işlek, “16-17 Yaşında Ülkü Ocakları’ndayken ocakların lise sorumlusuydum. Pilot olmak istiyordum. Maalesef kazanmama rağmen okula kabul edilmedim. Bana mantıksız gelmişti. Siyasi bir durumdu. O gün siyaset yapmaya karar verdim. Siyasete kendi topraklarımdan başlayacağım ve aktif bir şekilde hizmet edeceğim dedim ve siyasete atılmış oldum” diye konuştu.

“PROJELERİN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BERABER YAPTIK”

Korkuteli’ndeki değişimi halk ile beraber yaptıklarının altını çizen Ömer Başkan, “Değişim stratejik olarak milletimizin kendisiyle başladı. Seçim öncesi bu değişime milletimizi dahil etmeye çalıştım. 239 tane ev ziyareti yaptım. Onu yapacağım bunu yapacağım demedim. Sınırsız yetkiye ile paraya sahip olduklarını ve yapacakları ilk 3 şeyin ne olacağını sordum. Herkes anlatıyordu. Aslında ben milletimizle beraber proje kitapçığımı yaptım. Milletin istediği projeleri milletle beraber yaptım. Değişim öyle başladı. İlçemde artık projeler konuşuluyor. Ben bundan memnunum” dedi.

SÖZ VERDİĞİ GİBİ 18 AYDA TAMAMLADI

Göreve geldiği günden bu güne Arasta projesi dışında tüm projeleri 18 ayda yerine getirdiklerini söyleyerek, “Ev ziyaretlerimiz çok güzel gidiyor. Biz siyaset ve particilik yapmıyoruz. Kolay değil alışılagelmiş siyasetin dışında ilk 18 ayda Arasta projemiz dışında tüm projeleri bitirdik. 11 günlük belediye başkanıyken ben arkadaşlara yarın sabahtan itibaren 18 ayda projeleri bitireceğiz dedim. Nasıl olur dediler. İyi ki de bitirmişiz. Şuandaki yapılan projelerden 1 tanesini bile yapma şansımız yok çünkü maliyetler çok arttı. Bugünkü şartlarda 12 projeden belki 2 sini yapabilirdim. 60 milyon liralık bir borçla başladım. 108 milyon liralık yatırım yaptık. Yatırım yaptıkça istihdam arttı hem de kendi kendine öder seviyeye geldi” dedi.

ARASTA PROJESİ

Teknik sebeplerden dolayı açılamayan Arasta Projesiyle ilgili ise, 14 aylık süreç içerisinde projeyi tamamlamayı hedeflediklerini ve önümüzdeki hafta itibari ile de hak sahiplerine teknik bilgilendirmelerin yapılacağını söyledi. Ömer Başkan, “Kentsel dönüşüm teknik ekibimiz önümüzdeki hafta itibarıyla hak sahiplerinden bilgilendirme ve istişare yapacaklar. Talepler doğrultusunda 1 ay sonra uzlaşmaya varacağız ve 14 aylık süreç içinde bitirmek istiyoruz. Teknik sebeplerden dolayı açamadık” diye konuştu.

PAZAR YERİ PROJESİ

Pazar yeri projesinin kısa zaman içerisinde çözüleceğini söyleyen  Ömer Başkan; “Uzun ve üzüldüğüm bir nokta. Herkes görecek Türkiye’de pazarcısının ve halkının en çok memnun olduğu Pazar yeri olacak” diye konuştu.

“GÜREŞİN FABRİKASIYIZ”

Korkuteli’nde önemli güreşçilerin yetiştiğini ve Bölgesel Amatör Lig’de 3. Lig yolunda ilerlediklerini belirten Ömer Başkan, “Güreşin fabrikasıyız. Türkiye genelinde çok büyük güreşçilerimiz var. Ali Gürbüz Korkuteli’nin evladı. İlçemizin pehlivanı Ali Gürbüz en iyi pehlivanlardan birisi. Bölgesel Amatör Lig’de 3. Lig yolunda ilerliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.