SON DAKİKA
Hava Durumu

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI”

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 40 yıllık Kırcami sorununun çözümü için tarihi bir oturum gerçekleştirdi. Olağanüstü toplanan Büyükşehir Meclisi, Kırcami bölgesinin 1/25 binlik ve 1/5 binlik imar planlarını oy birliğiyle kabul etti. Başkan Muhittin Böcek, “Siyaset üstü bir çalışmayla herkes üzerine düşeni yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2022 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2022 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 “HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI”

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Antalya’nın 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nı onaylamasının ardından mahkemece iptal edilen Kırcami imar planlamasıyla ilgili tarihi bir oturum gerçekleştirdi. Başkan Muhittin Böcek başkanlığında olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tüm siyasi parti gruplarının “evet” oyu ile Kırcami halkının yıllardır özlemle beklediği 1/25 bin ve 1/5 binlik imar planlarını onaylandı. Karar salonda bulunan Kırcami halkı tarafından da sevinç ve alkışlarla karşılandı.

SİYASET ÜSTÜ ÇALIŞMA

Meclis Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada Kırcami ile ilgili süreci anlatan Başkan Muhittin Böcek, ortaya çıkan planın siyaset üstü bir çalışmanın sonucu olduğunu söyledi. Başkan Böcek, “Bütün siyasi partilerimize öncelikle teşekkür ediyorum. Siyaset üstü bir çalışmadır. Daha önceki planla ilgili İdare Mahkemesi’nin ve Konya İstinaf Mahkemesi’nin iptal kararları vardı. Bununla ilgili Danıştay’da Kırcami’nin anayasası dediğimiz Toprak Kurulu ve kamu yararı kararı davası devam ediyordu. Bunlarda belediyemizin lehine sonuçlandı” dedi. İptal gerekçelerinden bir tanesinin de 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nın olmaması olduğunu hatırlatan Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımız tarafından hazırlanan 100 binlik planın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmasıyla plan önündeki en büyük engelin ortadan kalktığını anlattı.

TARİHİ BİR GÜN

“Bugün tarihi bir gün” diyen Başkan Böcek şunları söyledi: “Bugün burada Kırcami’nin yıllardır çözülemeyen konusunu sizlerin de desteğiyle çözmüş olacağız. Biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak gerek ASAT, gerek Fen İşleri ve ilgili daire başkanlıkları ile bu plandan sonrada Kırcami’de çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Siyasi partilerin grup sözcüleri de söz alarak planın hayırlı olmasını diledi. CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, şöyle konuştu: “Bugün görüşeceğimiz planlar ile Antalya kent merkezinde, çepeçevre binalarla çevrilmiş yaklaşık 1477 hektar büyüklüğündeki Güzeloluk, Doğu Yaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova ve Topçular mahallelerinin tamamını Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içeren bölgede 41 yıldır devam eden sorunu çözüyoruz. Yapılan bu planlamalarda şehircilik ilkeleri, planlama esasları, sürdürülebilir sağlıklı kentleşme ve kamu yararı ilkeleri öncelikli olarak esas alınmış kentimizin sağlıklı gelişmesi, mekan ve yaşam kalitesini arttırılması sağlanmıştır.” 

Filiz, sorunun çözümü sürecinde Kırcami’nin yaşadığı imar sorununun bir kader olmadığına inanarak 28 yıldır mücadele veren ve 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının kısa sürede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylanması için her türlü çalışmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİ

AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin de sürece katkı koyan ve emeği geçenlere teşekkür etti. Çetin, “ İnşallah 41 yıldır süren bu sıkıntılı süreç bugünkü meclisimiz, akabinde Muratpaşa Belediye Başkanımızın ve meclis üyesi arkadaşlarımızın da değerli çalışmalarıyla nihayetinde sona ulaşacaktır” dedi.

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a süreci doğru yönettikleri için teşekkür etti. Senirli alınan kararın Kırcamililere ve Antalyalılara hayırlı uğurlu olmasını diledi. İyi Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar da, “Uzun bir problemin sonucuna gelmiş olmanın mutluluğunu birlikte hissediyoruz ve diyoruz ki en kötü planlanmış alan bile planlanmamış alandan daha iyidir. Emeği geçen herkese grubum partim adına ben de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Memleket Partisi Meclis Üyesi İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ve Saadet Partisi Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu da emeği geçenlere teşekkür etti.

UYSAL: BİRLİK SÜRECİMİZİ DEVAM ETTİRELİM

Oylama sonunda söz alan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, Antalya’nın hemen hemen bütün akslarını çıkmaz sokağa dönüştüren, temel şehircilik sorunlarından birini teşkil eden, Kırcami imar planının 5 binlik ve 25 binlik aşamasının hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.