SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ PARTİLİ YILMAZ YEREL BASININ SESİ OLDU

İyi Parti Meclis Üyesi Ve Grup Sözcüsü İrfan Yılmaz, dün gerçekleştirilen Korkuteli Belediyesi Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısında artan maliyetler sebebiyle adeta can çekişen yerel basının sesi oldu. İyi Partili Yılmaz verdiği önerge ile Belediye Meclis Gündemi ve Meclis Kararlarının yerel gazetelerde resmi ilan şeklinde yayınlanması ile ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini savunarak, belediyenin yerel basının sorunlarını çözmeye yönelik ne gibi tedbirler aldığını sordu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2022 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2022 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
İYİ PARTİLİ YILMAZ YEREL BASININ SESİ OLDU

İyi Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İrfan Yılmaz yazılı verdiği önergesinde;  Artan döviz kuru ve dünya genelinde yaşanan ham madde sıkıntısı bütün sektörleri etkilediği gibi yerel gazeteleri de olumsuz anlamda etkiliyor. Gazetede kullanılan kâğıt, kalıp ve kimyasal boyaların ithal olması ve tedariklerinde yaşanan sıkıntılar, bunun yanında resmi ilanların alınabilmesi için gerekli istihdam edilecek kişi sayısı ve sigorta primleri sebebiyle yerel gazetelerin yükü her geçen gün artmakta. İlçemizdeki yerel gazetelerin de bu giderleri karşılamada zorlandıklarını görüyoruz.

Buna göre;

  • Yerel basınımız ayakta, hatta hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Belediye olarak yerel basınımızın problemlerini çözmeye yönelik ne gibi tedbirler almaktasınız?
  • Basınımızın bir nebzede olsa rahat nefes almalarını sağlamak amacıyla meclis gündemi ve meclis kararlarının ilçedeki yerel gazetelerde resmi ilan şeklinde girilmesi için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” ifadelerine yer verdi.

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ise, verilen soru önergesine yazılı olarak cevap vereceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.