SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ PARTİLİ YILMAZ ZEHİR ZEMBEREK

İyi Parti Korkuteli Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İrfan Yılmaz ile İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz önceki gün sosyal medya üzerinden yayın yapan Korkuteli TV’de Hüseyin Ünal’ın canlı yayınına konuk oldu. İyi Partili Yılmaz, yayında zehir zemberek açıklamalarda bulunarak Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev’i adeta topa tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
İYİ PARTİLİ YILMAZ ZEHİR ZEMBEREK

HUKUK DERSİ VERELİM KENDİSİNE

İyi Partili Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev’in daha önceki canlı yayındaki konuşmasını atıfta bulunarak; “Kişisel bilgiler, insanların kişisel alacakları, borçları kamuoyunun önünde etik olarak hukuki olarak konuşulmaz. Buradan bir hukuk dersi daha verelim kendisine. Başkanım bu konuşmayı ar eder ama ben buradan onu söyleyeceğim. Başkan bey, belediye dükkanında kiracıdır. Geçmişten kira borcu vardır, bu kira borcundan dolayı Medine Yapılmışev belediyenin avukatı olarak başkan beyin dükkanına hacizle icraya geldi. Şimdi bunu ben söyleyebilirim başkanımın da iznini alarak, bunu başkanım konuşabilir böyle bir olay oldu diye. Ama bunu buraya çıkıp ta “Başkana ben icraya gittim. Önce borcunu ödesin.” Diyerek bunları konuşmak tek anlamıyla terbiyesizliktir, hukuk bilmezliktir. Kimse kimsenin şahsi konularını siyasetine alet etmesin.” Diyerek eleştirdi.

 

TEŞKİLAT BAŞKANI BELEDİYENİN ELEMANI OLAMAZ

Yılmaz, teşkilattan geldiğinin altını çizerek; “Şimdi etik olarak biz teşkilattan geliyoruz, teşkilattan yetiştik. Teşkilatçılığımızı çok şükür Korkuteli’nde Ülkü Ocakları Başkanı Veli Yorulmaz’dı Antalya’da da bugün için ülkü ocakları başkanlığında yıllarca görev yaptım. Akabinde Kütahya Ülkü Ocakları Başkan Yardımcılığı yaptım.   Bunları da çok iyi bildiğimi düşünenlerdenim. Biz teşkilatçılıkta teşkilat başkanı o ilçedeki belediye başkanının da dahil teşkilatın en üstüdür. Teşkilat Başkanı belediyenin elemanı olamaz. Teşkilat Başkanı altında görev yaptığı birinin gidip te elemanı olamaz. Şimdi Medine Yapılmışev, belediye avukatlığını yapmaya başladı. Aynı zamanda da diğer görevi Korkuteli Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı. İlçe Başkanı olarak belediye başkanının üstünde teşkilatçılık olarak. Aksini biliyorsa öğrensin.” Dedi.

 

HUKUKİ MİDİR BİLMEM AMA ETİK DEĞİL

 Yılmaz konuşmasında; “Şimdi belediye başkanının üstünde hiyerarşik olarak bulunan birisi belediye başkanını nasıl denetleyecek, elemanı ise eğer. Nasıl denetleyecek ondan para kazanıyorsa. Şimdi Medine Yapılmışev bir buçuk iki sene ben mecliste de bunu dile getirdim. Bir ilçe başkanı bir siyasi ilçe başkanının kurum avukatlığı yapması kesinlikle ve kesinlikle etik değil. Hukuki midir bilmem ama etik değil. Niye siz ilçe başkanı olarak o belediyenin hak ve hukukunu savunmak için partinize de dava açacaksınız. Karşınızda olan bir ilçe başkanına da dava açacaksınız veya icra yapacaksınız. Konuyu şahsileştirme şansınız var ki şahsileştirdiniz. O gün için en az 500 kişinin belediyeye kira borcu vardı kaç tanesine fiili icra yaptı. Bir tanesine oda ilçe başkanımıza. Ve bunu da çıkıp buraya ekranda konuşma cüretini buluyor kendisinde.” İfadelerini kullandı. Şimdi sorarlar, Medine Hanım açıklamakla mükelleftir. İki yıl belediye başkanlığının Korkuteli Belediyesinin avukatlığını yaparken kaç milyon lira kazanmıştır. Kaç milyon lira tahsil etmiştir avukatlık parası olarak kaç para kazanmıştır. Hiç bunları kimse sormayacak Medine Hanıma bunlar konuşuldu mu bizden kötüsü yok. Medine Hanım İlçe Başkanlığı hüviyetini kullanarak belediyeden kaç milyon lira kazanmıştır.” Dedi.  

 

İNSANLARA ÜLKÜCÜLÜK DERSİ VERİYORLAR

İyi Partili Yılmaz, MHP Meclis Üyeleri Abdurrahman Caran ve Süleyman Uğurlu ile ilgili ise; “Şimdi Medine Hanım, kendi partisindeki bugün iki tane meclis üyesi ağabeyimizde dahil olmak üzere bir tanesi Abdurrahman Caran diğeri de Süleyman Uğurlu’dur. Peki şimdi soralım; İkisini MHP’ye ihanet etmekle karşı durmakla itham ediyorlar.  Ben defaten sordum; Kendisi 2014 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı için oy istedi mi, istemedi mi? Kapı kapı gezdi mi gezmedi mi? O gün için Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli değil miydi? O gün için Hasan Gökce Korkuteli’nde belediye başkanı yapan iradeyle bugün Korkuteli’nde Ömer İşlek’i belediye başkan adayı yapan irade farklı iradeler mi? Tabii ki değil, İkisi de Devlet Bahçeli. Peki, Devlet Bahçelinin o gün ki iradesini beğenme bugün ki iradesine ilçe başkanının veya belediye başkanının herhangi bir konuda irade gösterdiği konuda kendi meclis üyelerini ihraç etmeye kalk, bilmem ne yap. Şimdi bunu Medine Hanıma birilerinin söylemesi, sorması lazım.  Medine Hanım çıksın açıklasın, desin ki; “Ben 2014 seçimlerinde MHP adayını destekledim. Onun için oy istedim. Yada daha önce yayınladım eşi beyefendinin facebook sayfasındaki yazışmalarını yayınladım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi adayını destekledim pişman da değilim diye açıklamaları var. Şimdi bugün kalkmışlar, insanlara ülkücülük dersi veriyorlar, MHP dersi veriyorlar bıraksınlar bu işleri.

 

BİZ SİYASET YAPTIĞIMIZ ABİLERİMİZİN ÜLKÜCÜLÜĞÜNÜ BİLİYORUZ

Şimdi başka bir konu daha; Cumhur ittifakı diye bir ittifak var, bizde Millet İttifakıyız. Bizim adayımız Halil Kara’ydı. Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber destekledik, seçime girdik. Cumhur ittifakının adayı da Ömer Niyazi İşlek’ti. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Partinin ortak adayıydı. Şimdi bu meclis tekabül etti bu meclis 25 kişiden oluşuyor.  Bunun 13 tanesi Cumhur İttifakının üyesiydi. Diğer 13’üde diğer partilerin üyesiydi. Bugün geldiğimiz noktada son oylamada gördüğümüz mecliste belediyenin dört tane meclis üyesi kaldı bir tarafta karşısında 21 tane meclis üyesi var. Şimdi şapkayı önünüze koyun, bu 21 kişi neden hayır diyor. Neden karşı tarafa geçti de siz o tarafta 4 kişi kaldınız. Şimdi azınlık çoğunluğa mı tekamül eder, çoğunluk azınlığa mı tekamül eder. Bu ilçede hepimiz birbirimizin ne olduğunu biliyoruz. Biz beraber siyaset yaptığımız abilerimizin ülkücülüğünü de biliyoruz. MHP’liliğini de biliyoruz, olmayanları da biliyoruz.” Dedi.

 

BİZİM MHP’YLE FALANDA BİR DERDİMİZ YOK

Yılmaz son olarak; “Ben MHP’den ihraç edildiğimde açıklamam da özeti şuydu; Medine hanım şahsi ikbali şahsi duyguları adına ne derseniz onun için siyaset yapıyor. MHP adına falan siyaset yapmıyor. Bizim MHP’yle falanda bir derdimiz yok olamazda. Ama Medine Hanım bugün için şahsi ikbalini, şahsi siyasetini buna alet ediyor. Eğer şahsi para kazanacaksa kendi emeği ile kazansın.  Şahsi bir siyaset yapacaksa çıksın aday olsun. Ben meclis üyesi olarak 12 Bin 377 oy almışım. İyi Parti Meclis Grubu olarak. Biz atanmadık, hepimiz bu ilçenin iyiliği için bu ilçenin daha iyi yönetilmesi için orada fikirlerimizi beyan ediyoruz. Kimse bu emeği yok saymasın.” Diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.