SON DAKİKA
Hava Durumu

KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN 18 MART MESAJI

Korkuteli Kaymakamı Resul Özdemir, 8 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü nedeni ile mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2022 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2022 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN 18 MART MESAJI

Kaymakam Özdemir mesajında; “Birinci Dünya Savaşı'nın en kritik aşamalarından Çanakkale Savaşları, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk Ulusu'nun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiştir. Dünya, Çanakkale'de Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, onurlu direnişine tanıklık etmiştir. Çanakkale Savaşları aynı zamanda, donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını göstermiştir.18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanları düş kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır.

ULUS OLMA BİLİNCİNİN DE TOHUMLARI ATILMIŞTIR

Türk halkının çok sayıda şehit vermesine karşın, Çanakkale'de gösterdiği üstün başarı, Ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkale'de ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve seve şehit olmuşlardır. Çanakkale Savaşlarının Türk tarihi yönünden en önemli sonuçlarından biri de, dünyanın genç komutan Mustafa Kemal'i tanımış olmasıdır. Çanakkale Cephesi'ndeki üstün başarılarıyla herkesin sevgi, saygı ve övgüsünü kazanan Mustafa Kemal, böylelikle büyük bir komutan ve önder olarak yakın gelecekte Türk ve dünya tarihinde oynayacağı rolün işaretlerini vermiştir.

 

ATATÜRK'E İNANMANIN ULUSUMUZ İÇİN EN BÜYÜK ÖDÜLÜ

Mustafa Kemal'in Çanakkale'deki başarılarını gören Türk Ulusu, Kurtuluş Savaşı sırasında O'nun çevresinde birleşmiş, yurdunu, bağımsızlığını, birlik ve bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyle, yeni bir destan daha yazmış, şanlı geçmişine altın bir başarı halkası eklemiştir. Atatürk'e inanmanın ve güvenmenin Ulusumuz için en büyük ödülü, bağımsız yurt toprakları üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Güzel yurdumuz, yurt içinde ve dışında, karşı karşıya bulundukları güçlüklere aldırmadan, yurt sevgisiyle görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Onlar, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, yurdumuzda huzur ve güvenliğin sağlanması, ulusal çıkarlarımızın savunulması, Devletimizin temsil edilmesi ve insanlarımızın aydınlatılması için canlarını feda ederek, Ulusumuzun gönlündeki erişilmez yerlerini almışlardır.

 

CUMHURİYETİMİZİ KORUMAK TEMEL SORUMLULUĞUMUZDUR

Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. Şehitlerimize olan borcumuzu ödemenin tek yolu, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü korumak, ulusal değerlerimize sahip çıkmak, ülkemize, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere kararlılıkla karşı koymaktır. Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, Yüce Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.