SON DAKİKA
Hava Durumu

KIZILAY KAN BAĞIŞI İÇİN GELECEK

“Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” sloganıyla yola çıkan Kızılay Kan Bağışı Otobüsü, 2-5 Kasım tarihlerinde kan bağışı toplamak için Korkuteli Çayırlı Camii önünde ilçemizdeki gönüllü kan bağışçılarıyla buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2021 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2021 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
KIZILAY KAN BAĞIŞI İÇİN GELECEK

Üçer aylık periyotlar halinde ilçemize kan bağışı kampanyası için gelen Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi 2-5 Kasım tarihlerinde yine kan bağışı için ilçemizde olacak. Kaymakamlık makamına gönderilen yazıda Korkuteli Atatürk Meydanında 2-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kan bağışı kampanyası için Korkuteli Halkından destek istendi.  İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit’te kan bağışı konusunda tüm kurum amirlerinin, vatandaşların duyarlı olmalarını ve mutlaka kan bağışında bulunulması gerektiğini belirtti. 

DESTEK OLACAĞINIZA İNANMAKTAYIZ

Türk Kızılay’ından yapılan açıklamada Covid-19 salgını nedeniyle kan stoklarının azaldığına dikkat çekilerek; “ Türk Kızılayı tarafından yürütülmekte olan “Ulusal Güvenli Kan Temini projesi” kapsamında ülkemizin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin temini için kan bağışçılarının eğitilerek kazanılması ve bu alışkanlığın toplum geneline yayılarak sonraki nesillere devretmesinin sağlanması en önemli hedefimizdir. Kızılay kan Merkezi olarak hastalarımızın ihtiyacı olan kan ve kan ürününü temin edebilmek amacıyla birçok il ve ilçede çeşitli kan bağışı etkinlikleri düzenlemekteyiz. Bu konuda Türk Kızılay’ına her zaman destek olacağınıza inanmaktayız. 

 

AZALAN KAN STOKLARI YETERSİZ KALMAKTA

Tüm dünyada ve ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 salgını nedeniyle azalan kan stokları hasta ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalmaktadır. Özellikle düzenli kan alması gereken hasta gruplarının (Talasemi, Lösemi) ve acil ihtiyaç duyulan hasta gruplarına bu dönemde kan ve kan bileşenlerini temin etmekte sıkıntı yaşanmaktadır. Bu nedenlerle 2-5 Kasım 2021 tarihlerinde Korkuteli Merkez Çayırlı Camii önünde kan bağışı otobüsümüz ile kan bağış faaliyeti düzenlemek için Korkuteli’nde olacağız.” İfadeleri yer aldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.