SON DAKİKA
Hava Durumu

KOCA ÇINAR 98 YAŞINDA

Korkuteli’nde, CHP'nin 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kara, burada yaptığı konuşmada CHP'nin, Türkiye'nin bağımsızlığına, Cumhuriyete, demokrasiye kavuşmasında öncülük görevi gördüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2021 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2021 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
KOCA ÇINAR 98 YAŞINDA

 

CHP KURULUŞ VE KURTULUŞUN PARTİSİDİR

CHP'nin tarihinden aldığı güçle yoluna devam edeceğini vurgulayan Kara, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin 98. Kuruluş Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ve kurtuluşun partisidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi çökmüş, dağılmış, işgal edilmiş bir devletten, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük etmiştir.  Orta çağ karanlığına mahkûm edilmiş, okuma yazma bilmeyen, ümitlerini kaybetmiş bir toplumdan, aklı ve bilimi rehber kabul eden insanların yaşadığı örnek bir ülke kurulmasına önderlik etmiştir.

 

HALKTAN ALAN BİR PARTİ OLMUŞTUR

Cumhuriyet Halk Partisi ulusal bağımsızlığın kazanılmasına önderlik ettiği gibi, yapılan devrimlerin ve reformların en büyük savunucusu olmuş ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin biçimlenmesi ve uygar dünyada yerini almada, modern dünya ile aramızdaki farkın kapatılmasına en büyük katkıyı sağlayan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan bu yana gücünü halktan alan bir parti olmuştur. Bu nedenle “halk egemenliğine, eşitliğe, özgürlüğe “daima önem vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan bu yana “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Parolasından hiç ayrılmamış ve bu ilke doğrultusunda demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesine, demokratik rejimin kökleşmesine, demokratik rejimin kurumsallaşmasına en büyük katkıyı yapmıştır.  

 

HER ZAMAN DEĞİŞİM VE YENİLİĞİN PARTİSİDİR

Herkese bir daha belirtmek isteriz ki, Cumhuriyet Halk Partisi tüm toplumsal kesimlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi halkın tümünü kucaklayan bir anlayışı benimsemiştir. Her Türk vatandaşı Cumhuriyet Halk Partisi için kıymetli bir değerdir. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ve kurtuluşun partisi olduğu gibi her zaman değişim ve yeniliğin partisidir. CHP geçmişten günümüze çağdaş, yeni düşüncelerin savunucusudur. CHP tüm organlarıyla, toplumu, devleti, kurumları daha iyiye, güzele yöneltmek ve ulaştırmak idealindedir. Bunu yaparken halktan aldığı güç ve yetkiyle, halkın yararına politikalar üretmeye ve uygulamaya devam edecektir.

 

SORUNLARI DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisinin amacı, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti ve halkını medeni muasır ülkeler düzeyine çıkarmak ve onları geçmektir. Büyük önderimizin koyduğu bu hedef daima belleğimizde ve yüreğimizdedir. 21. Yüzyılda, CHP olarak ülkemizin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz. Bütün bu sorunları halkın istekleri doğrultusunda, demokratik yollarla çözeceğiz. Biz biliyoruz ki; sorunların çözümü tek adam rejimi değildir. Totaliterleşme değildir, otoriterleşme ve baskı değildir. Çözüm yolu demokrasidir, hukuk devletidir. Halkın yararına politikalar geliştirmektir.  Sabır ve özveriyle aşamayacağımız engel, çözülemeyecek problem yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi 98 yıldır olduğu gibi, gelecekte de halkın yanında, halktan yana olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.