SON DAKİKA
Hava Durumu

KORKUTELİ’NDE "BEN OLSAYDIM" TEMALI ÇALIŞTAY YAPILACAK

Korkuteli’nde bağımlılıkla mücadele kararları doğrultusunda 'Ben Olsaydım' temalı çalıştay düzenlenecek. Çalıştay çalışma grupları ile birlikte bugün saat 10.00’da İlçe Kaymakamı Resul Özdemir başkanlığındaki Bağımlılık İle Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu üyeleri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Okulunda gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2022 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2022 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 KORKUTELİ’NDE "BEN OLSAYDIM" TEMALI ÇALIŞTAY YAPILACAK

Bugün gerçekleştirilecek çalıştay ile ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğünden; “2017 yılı sonunda bağımlılıkla mücadele konusundaki kararlılığın yeni bir formatta sahaya yansıtma kararı sonrasında ilgili tüm bakanlıklarca ve kurumların üst düzey temsilcilerinin iştirak ettiği bir «Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu» oluşturuldu.

KURULUN AMACI; BAĞIMLILIK İLE MÜCADELEDE KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ

İllerde ‘Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ oluşturularak bu kurula Valinin başkanlık yapması ve ilçelerde de ‘Bağımlılık İle Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu’ oluşturularak bu kurula Kaymakamın başkanlık yapması, ilgili kurum ve kuruluşların İl/ilçedeki en üst düzey temsilcilerinin iştiraki sağlandı. Kurulun amacı; bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliğini ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek ve eylem planlarını hazırlamak, onaylamak, gerektiğinde değiştirmek, güncellemek ve uygulanmasını takip edip değerlendirmek olup düzenli aralıklarla toplantılar yapıldı. 10 Şubat 2022 tarihinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun (BMYK) kararları ile 2022 yılı ve sonrasında devam ettirilecek çalışmaların belirli bir program çerçevesinde planlanarak ivme kazandırılması ve faaliyetlerin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

 

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULACAK

Bağımlılıkla mücadelede hedeflerin yakalanması, toplum katılımıyla birlikte ihtiyaçların doğru şekilde tespit edilmesiyle mümkün olabilecektir. Buradan hareketle, ilk adım olarak tüm tarafların içerisinde yer alacağı herkesin sorunları ve çözüm önerilerini rahatlıkla dile getirebileceği “ben olsaydım” etiketi kullanılarak bir istişare çalıştayı planlanmıştır. Çalıştayın temel amacı; bağımlılıkla mücadele kapsamında sorun ve çözüm önerilerinin tartışılmasının yanı sıra, katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşabilmelerine zemin oluşturup, ülkemizde yürütülen çalışmaların da katılımcılar ve kamuoyuna aktarılabilmesidir.

 

KAYMAKAM ÖZDEMİR BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Korkuteli Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı, çalışma grupları ile birlikte 8 Nisan 2022 tarihinde saat 10.00’da İlçe Kaymakamımız Resul Özdemir başkanlığındaki Bağımlılık İle Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu üyeleri (İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü), Korkuteli Başsavcılığı, İlçeAile Hekimleri, Hastane Yöneticileri ve çalışanları, İlçemizde görev yapan muhtarlarımız, Meslek Yüksekokulu yöneticileri, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası ve Eczacılık Odası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşmesi planlanmıştır. Çalıştay çalışmaları Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İH Okulunda yapılacaktır.” Açıklaması yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.