SON DAKİKA
Hava Durumu

KORKUTELİ’NDE ÜRETİCİ DERTLİ

Saadet Partisi Korkuteli İlçe Teşkilatı büyük sorunlarla boğuşan tarım ve hayvancılık sektörünü düzenlediği "Söz Çiftçide" çalıştayı ile ele aldı. Çalıştayda çiftçi ve üreticinin sorunları, talepleri dinlenip raporlar tutularak çözümleri konuşuldu. Mantar üreticileri, tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçi mazot, gübre, yem, ilaç gibi birçok kalemin fiyatlarından dert yanarak üretim yapmaya devam etmek için acilen çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2022 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
KORKUTELİ’NDE ÜRETİCİ DERTLİ

BAŞKAN BÖCEK VE DÜZEN’DE KATILDI

Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda geçtiğimiz günlerde düzenlenen çalıştayda Korkuteli Tarımının geleceği, çiftçilerin sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Saadet Partisi Büyükşehir ve Korkuteli Belediye Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu, Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, oda başkanları, kurum amirleri, mahalle muhtarları ve üreticilerin katıldı.


MALİYETLER ÜRETİCİNİN BELİNİ BÜKTÜ

Programda sayıları giderek azalan çiftçiler sorunlarını dile getirerek çözüm önerisinde bulundu. Çalıştayda dile getirilen ve adeta üreticinin belini büken % 300’e varan ilaç, gübre, elektrik zamları gibi giderlerin azalması için önümüzdeki günlerde rapor hazırlanarak gerekli çalışmaların yapılması için adımların atılacağı ifade edildi.

 

RAPORLAR TUTULDU ÇÖZÜMLERİ KONUŞULDU

Gerçekleşen program sonrasında açıklama da bulunan Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar; “Üreten Korkuteli için çiftçilerimiz ile bir araya geldik. Korkuteli meclis üyemiz aynı zamanda Antalya İl meclis üyemiz sayın Mehmet Manavoğlu, Antalya İl Başkanımız sayın Ramazan Düzen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Muhittin Böcek tarım sektörü hakkında bilgilendirmeler yaptılar. Çiftçilerimiz ve üreticilerimizin sorunlarını ve taleplerini dinleyip raporlar tutuldu çözümler konuşuldu. Başta çalıştayımıza katılan hemşehrimiz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Muhittin Böcek Bey'e, siyasi parti temsilcilerine , ziraat odasına , tüm kooperatiflerimize , tüm muhtarlarımıza ve en önemlisi tarım için mücadele eden tüm çiftçilerimize ve üreticilerimize teşekkür ediyoruz. Bu çalıştayımızda ki sorun ve taleplerin geri bildirimi konusunda da bilgilendirme yapılacaktır.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.