SON DAKİKA
Hava Durumu

KORKUTELİ’NDE YIKIM GERGİNLİĞİ

Korkuteli’nde adeta yılan hikayesine dönen Turgut Manavoğlu Kapalı Pazaryerinde dün büyük bir gerginlik yaşandı. Yıkım kararı alınan pazar yerinde belediyeye ait iş makinelerinin girişini engellemeye çalışan pazarcılar ve Emniyet güçleri karşı karşıya geldi. Belediye yetkilileri ise alınan mahkeme kararı sebebiyle pazarın yıkılacağını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2022 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2022 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 KORKUTELİ’NDE YIKIM GERGİNLİĞİ

PAZARCI YIKIMA KARŞI DİRENDİ

Korkuteli'nde Turgut Manavoğlu Kapalı Pazar Yeri'ne dayanıksız yapı olduğu gerekçesiyle 'çürük raporu' verilmesinin ardından çatının yıkılmasıyla başlayan süreç devam ediyor. Korkuteli Belediyesine ait iş makinaları dün mahkeme kararını gerekçe göstererek pazarı yıkmak için alana gelince pazarcı esnafı, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar iş makinalarının önüne geçerek yıkımı engellemek için sabahın erken saatlerinden başlayarak olay yerinde nöbet tuttu.

 

POLİS VE ÇEVİK KUVVET SEVK EDİLDİ

Tepkiler üzerine bölgeye polis ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Pazarcılar ve vatandaşlar yıkımın gerçekleşmemesi için pazar alanında toplandı. İş makinesi önünde oturan, iş makinalarının çevresinde insan zinciri oluşturan vatandaşlar ve pazarcılar, ekiplerin pazar alanına girişini engellemek için saatlerce bekledi.

 

SİYASİLERDE PAZARCIYA DESTEK VERDİ

Yıkıma karşı çıkanlar arasında Ak Parti Korkuteli İlçe  Başkanı Kemal Sancaktar, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, Memleket Partisi İlçe Başkanı Osman Zeki Başol, Antalya Pazarcılar Odası  Başkanı Metin Bucak, S.S. Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can, Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Kurtoğlu meclis üyeleri ve vatandaş destek verdi. Pazar alanında toplananların dağılmaması üzerine polis, müdahale etti.Kalkanlarla pazarcıları dağıtmaya çalıştı. Yıkıma karşı çıkan pazarcılardan biri fenalaştı. Polisin müdahaleyi durdurmasının ardından yıkıma karşı çıkanlar pazar alanında bekleyişini sürdürerek, oturma eylemi yaptı. Yıkıma karşı çıkanların dağılmasını isteyen polisler geç saatlere kadar güvenlik amacıyla pazar alanı çevresinde bekleyişini sürdürdü. Akşam ezanının ardından pazarcı ve emniyet güçleri iftarını pazar alanında yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.