SON DAKİKA
Hava Durumu

MAHKEME KARARI DOĞADAN YANA

Korkuteli gündemini uzun süredir meşgul eden Dereköy yaylasına kömür madeni açılmasına karşı iki yılı aşkın süredir mücadele veren Dereköyde, “ÇED gerekli değildir” kararının iptali talebiyle açılan davada mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2022 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2022 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
MAHKEME KARARI DOĞADAN YANA

"ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR" KARARINA DURDURMA

Korkuteli’ne bağlı Dereköy Yaylası mevkiinde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan Kömür Ocağı İşletmeciliği kırma, eleme ve paketleme tesisi projesi ile ilgili Ziraat Mühendisleri Odası ve Dereköy'lü vatandaşlar tarafından ÇED gerekli değildir kararının iptali talepli açılan davada, mahkeme Yürütmenin Durdurulmasına karar verildi.

 

“SÜREÇ İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME”

Dereköylü vatandaşların Avukatı Burak Tuncal alınan kararla ilgili; “Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) raporu gerekli değildir kararı uzunca bir mücadeleye rağmen verilmişti.  Bu karara karşı Ziraat Mühendisleri Odası ve Dereköy'lü vatandaşlar tarafından dava açıldı. Açılan dava Antalya 3. İdare Mahkemesi tarafından görülmekte olup geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından keşif yapıldı. Gelinen noktada mahkeme tarafından Yürütmenin Durdurulması kararı verildi. Dereköy'lü vatandaşlarımız ve Korkuteli halkı tarafından verilen bu mücadelede gelinen nokta da Antalya 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen 'yürütmenin durdurulması'' kararı mutlak bir başarı olmadığı gibi gelinen noktada önemli bir gelişmedir.” Dedi.

 

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Tuncal; “ÇED gerekli değildir kararına karşı açılan davanın Dereköy lehine sonuçlanması durumunda Turkuaz Linyit Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından ÇED olumlu raporu alma yoluna gidilecektir. Bilindiği üzere bu rapor da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmektedir. Ancak her ne olursa olsun tarım arazilerimizi ve içme su kaynaklarımızı en nihayetinde Korkuteli ilçemizin yarınlarını korumak için haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” Diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.