SON DAKİKA
Hava Durumu

MANTAR ÜRETİCİSİ DERT KÜPÜ

Türkiye’de kültür mantarı üretiminin yüzde 65'ni sağlayan Korkuteli’nde üretici yüksek gelen elektrik faturalarından ve artan maliyetlerden dertli. Korkuteli’nde üretici geçen yıl 1 kilogram mantar üretimi için 1 TL’lik elektrik harcarken, bu yıl 2 Lira 40 Kuruş’luk elektrik kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2022 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2022 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
MANTAR ÜRETİCİSİ DERT KÜPÜ

 

FATURALARI ÖDEYEMEZ HALE GELDİ

Korkuteli, mantar üretiminde Türkiye’nin %65’ini Kompost’da %80’ini karşılamakta. Mantar üretimi Tarımsal Faaliyet kapsamında ancak üretimdeki en önemli girdiyi oluşturan elektrikte son gelen zamlarla mantar üreticisi de faturalarını ödeyemez hale geldi. Bölgedeki üretici geçen yıl 1 kilogram mantar üretimi için 1 TL’lik elektrik harcarken, bu yıl 2 Lira 40 Kuruş’luk elektrik kullanıyor.

 

ÜRETİCİ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

Mantarın üretim maliyeti elektrikle de bitmiyor, geçen yıl tonu 920 TL’den alınan mantarın üretildiği kompost, bu yıl 1550 TL oldu. Mantar için kullanılan ilacın fiyatı yüzde 200 arttı, mantarın paketlenmesinde kullanılan köpük, plastik, kasa gibi ambalajların fiyatı ise yüzde 150 arttı. Gelen zamlar ve artan maliyetler sebebiyle üretici zor günlerden geçiyor. Maliyetleri karşılamakta güçlük çeken mantar üreticisi ise destek bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.