SON DAKİKA
Hava Durumu

MAYIS AYI DEVAM MECLİSİ TOPLANDI

Korkuteli Belediye Meclisi Mayıs Ayı Devam Meclisi Salı günü Korkuteli Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda ilgili gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2022 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 MAYIS AYI DEVAM MECLİSİ TOPLANDI

2021 MALİ YILI KESİN HESABI GÖRÜŞÜLDÜ
Mayıs Ayı Meclis Toplantısında Ara Komisyona havale edilen Korkuteli Belediyesi 2021 Mali Yılı Kesin Hesabının Belediye Encümenince görüşülüp karara bağlanması ile ilgili maddenin İdaresinden geldiği şekliyle yapılan oylamada; Ak Parti ve MHP Grubu Evet oyu kullanırken, CHP, Saadet Partisi Ve Bağımsız Meclis Üyeleri Hayır oyu kullanırken İyi Parti Grubu Çekimser oy kullandı. Söz konusu Madde ile ilgili Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, meclisin oy çokluğu ile hayır oyu kullanmasını belediye iş ve işlemlerini engellemeye girdiği gerekçesiyle konuyu Bakanlığa ileteceğini ifade etti.

 

KREDİYE ONAY ÇIKMADI

Devam Meclisinde Gündemin 4’üncü maddesi olan, Korkuteli Aşağıpazar, Kiremitli, Uzunoluk, Karşıyaka ve Yeni Mahallelerinde 08.04.2021 tarihinde başlayıp 31.12.2021 tarihine kadar tamamlanan toplam 60 km’lik çalışması yapılan doğalgaz, elektrik, Telekom ve Asat alt yapı çalışmalarının tamamlandığı sokak ve caddelerde Sathi Kaplama Asfalt yapılabilmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Olur alınıp İller Bankası üzerinden kredi kullanımı yapılarak Açık İhale Yöntemi ile asfalt çalışması yapılabilmesi bakımından 17.500.000,00 TL borçlanma için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi maddesinde Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek konu ile ilgili bilgi verdi. Parti Grup sözcülerinin ilgili madde ile ilgili görüşlerini ifade etmelerinin ardından ilgili madde Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin 10 Evet oyuna karşı, Saadet Partisi, CHP, İyi Parti ile 3 Bağımsız belediye meclis üyesinin 15 ret oyu ile krediye onay çıkmadı. Haziran Meclisi 07 Haziran Salı günü saat:14.30’da toplanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.