SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP’DE ŞOK İSTİFA

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Korkuteli Belediye Meclis Üyesi Süleyman Uğurlu partisinden istifa etti. Uğurlu'nun istifası ilçe gündemine adeta bomba gibi düşerken Uğurlu bağımsız meclis üyesi olarak yoluna devam etme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2022 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
MHP’DE ŞOK İSTİFA

UĞURLU BAĞIMSIZA GEÇTİ

Ocak Ayı Korkuteli Belediye Meclis Toplantısını Başkan Vekili olarak yürüten MHP’li Süleyman Uğurlu, mecliste Turgut Manavoğlu Pazar Yeri ile ilgili gündem maddesinde partisinin grup kararına uymayarak, aykırı hareket etmesi gerekçe gösterilerek geçtiğimiz hafta disipline sevk edilerek savunması istenmişti. Meclis Üyesi Uğurlu dün zehir zemberek açıklamalar ile partisinden istifa etti. Pazaryeri ile ilgili yaptığı açıklamaların sonuna kadar arkasında durduğunun altını çizen Uğurlu, istifa mektubunda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden itibaren bugüne kadar yapılan yanlış faaliyetler sebebiyle istifa ettiğini bağımsız meclis üyesi olarak görevine devam edeceğini ifade etti.

 

 

İŞTE UĞURLU’NUN İSTİFA DİLEKÇESİ:

Uğurlu istifa dilekçesinde; “ Kıymetli hemşerilerim, Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanlığı tarafından şahsıma tebliğ edilen yazıda “Kesin Çıkarma (ihraç) Cezası” istemiyle disipline sevk edildiğim bildirilmiştir. Tarafımca Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’na delilli ispatlı şekilde yanlış faaliyetlerin tümü iletilmiş olmasına rağmen Partimizi şahsi emellere alet edenlerin sudan sebeplerle disipline sevkim dikkate alarak şahsımdan savunma istenmesi kabul edebileceğim bir durum değildir.

 

PAZARYERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARIN ARKASINDAYIM

İhraç sebebi sayılmayan gerekçelerle disipline sevk edilmemi, şahsıma ve Milliyetçi Hareket Partisi döneminden bu yana gelen yoğun emeklerime büyük bir saygısızlık kabul eder, savunma yapmayı reddederim. Ancak beni bu zamana kadar destekleyen, seven ve sayanlara aklındaki soru işaretlerini kaldırmak adına bilgi vermek boynumun borcudur. Neticede ben, seçilmiş bir meclis üyesiyim. Seçmenlere bugün ve yarın daima bir borcum vardır. Şunu da belirtmek isterim ki; disipline sevkime gerekçe gösterilen eylemlerin hiçbirisi Parti Tüzüğümüzün 78. Maddesinde belirtilen kesin ihraç cezası kapsamında değildir. Herkesin malumu olduğu üzere ihraç istemiyle disipline sevkimin gerçek sebebi ilçemizde büyük bir sorun haline gelen pazaryeri hakkında yapmış olduğum açıklamalardır. İlçemizde bulunan pazaryeri ile ilgili yapmış olduğum açıklamaların bugün de aynı şekilde arkasındayım.

 

YANLIŞLARINA GÖZ YUMMAM MÜMKÜN DEĞİLDİR

Zira Milliyetçi Hareket, içinde milletin olmadığı hiçbir hedefi asla kabul etmez. Türk milletinin milli ve manevi değerler manzumesinin tamamını esas alarak siyaset yapan Milliyetçi Hareket Partisi, bu yönüyle toplumsal merkezin de siyasi temsilcisidir. Bu sebepledir ki, Milliyetçi Hareket Partisi mensubu olarak ilçemizde toplumu doğrudan ilgilendiren ve doğru yapılan her işin arkasında, yanlış yapılan her işin de karşısında durmak görevimizdir. Gelinen nokta itibariyle, 1992 yılında dahil olduğum ve içerisinde bulunmaktan gurur ve onur duyduğum Ülkücü-Milliyetçi Hareketi, 2019 yerel seçimlerinden bu yana şahsi emellerine alet edenlerin yanlışlarına göz yummam mümkün değildir.

Sosyal medya üzerinden partimizin üst düzey yetkililerine ve ilçe dışında yaşayan tüm ilgililere “ilçemizde her şey yolunda” algısı oluşturmak için yapılan paylaşımlar gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmasına engel olamayacaktır.

 

MHP’YE VE LİDERİMİZE SADAKAT VE GÖNÜL BAĞIM EZELDEN EBEDEDİR

İlçemizde yürütülen faaliyetler Partimize, Cumhur İttifakına ve ilçemize göz ardı edilemeyecek şekilde zarar vermektedir. Bu noktadan itibaren şahsıma düşen görev Milliyetçi Hareket Partisi’ni şahsi emellerine alet ederek Parti politikamızı ve Cumhur İttifakını hiçe sayanlarla aynı yolda yürümemek olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimize olan sadakat ve gönül bağım ezelden ebededir. Hizmet sürem boyunca gerçekleştirdiğim tüm icraat ve başarılar Milliyetçi Hareket Partisi’ne, tüm hataların sorumluluğu ise şahsıma aittir. Bugünden itibaren parti üyeliğinden istifa ederek, şanlı ve şerefli Milliyetçi Hareket Partisi ile yollarımı ayırmış değil aksine ilçemizde Ülkücü-Milliyetçi hareketi şahsi emellerine alet edenlerle yollarımı ayırmış bulunmaktayım.

 

SİZE ELVEDA DEMİYOR; GÖRÜŞMEK ÜZERE DİYORUM

Süleyman Uğurlu olarak, Belediye’nin koltuğunu Korkuteli halkına hizmet etmek için meşgul ettim ve bu uğurda meşgul edeceğim. Halkın talep ve şikayetlerine çözüm üretebilmek için siyaset yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bu yola baş koyduğumda kimsenin dalkavuğu olmayacağımı bilen Korkuteli halkı beni bu göreve kabul ettiler. Onların güvenini boşa çıkarmayacağıma emin olabilirler. Partiye gönülden bağlı ve yaşananlardan derin üzüntü duyan tüm hemşehrilerime açıkça mesajım şudur; Size elveda demiyor; görüşmek üzere diyorum. MHP’den yukarıda detaylı yazılı sebeplerden dolayı istifa ediyorum. Bana güvenenlere sonsuz şükran ve minnetle, saygı ve selamlarımla.

Antalya BB Bağımsız Meclis Üyesi

Korkuteli Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi

Süleyman Uğurlu

 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden itibaren bugüne kadar yapılan yanlış faaliyetlerin bir kısmı;

1- Parti politikamıza aykırı şekilde hareket eden kişiler tarafından; ilçemizde yıllardır süregelen “seçim süreci bittikten sonra parti gözetmeksizin ilçede yaşayan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde günlük hayatına devam etmesi” geleneğinin tahrip edilmesi,

2- Belediyemiz bütçesinin şahsi lüks harcamalar için kullanılması,

3- Belediyemiz ve işletmelerindeki gayriahlaki davranışlara müsamaha gösterilmesi,

4- Belediyemiz bünyesinde çalışan personel maaşlarının geç, eksik veya hem geç hem de eksik ödenmesi, ikramiyelerinin ödenmemesi, Belediye personellerimizin maaşlarından Bireysel Emeklilik Sigortası kesintisi yapılması ancak kesinti yapılan paraların ilgili bankaya yatırılmaması,

5- Belediye bünyesinde sahada çalışan personellerimizin iş kıyafetlerinin alınmaması ve gayriinsani davranışlara maruz kalması,

6- İlçemizdeki tek pazaryerinin, seçim vaatlerinde yer alan Arasta projesi içerisinde olmamasına ve gerek esnaf gerekse de vatandaş tarafından büyük bir tepki almasına rağmen proje içine zorla dahil edilerek tüm ilçede ekonomik, psikolojik ve sosyolojik olumsuzluklara sebep olunması,

7- 2019 yerel seçimlerinden önce ilçemizde faaliyette bulunan yerlerin işletmelerinin sebepsiz yere kapatılarak vatandaşların mevcut yönetimin yaptığı yerlere gitmeye mecbur bırakmak, (Karşıyaka Mesire Alanı, Üçgen Park, Şehitler Parkı)

8- Aşırı lükse kaçan projelerin alelacele, tedbirsiz ve niteliksiz yapılması ve yapılan tüm projelerin üzerinden bir yıl dahi geçmeden yeniden tadilata alınarak belediyemiz bütçesinden gereksiz harcamalar yapılması.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.