SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP’Lİ YAPILMIŞEV’DEN AKSU VE KABAŞ AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, Şarkıcı Sezen Aksu'nun bir şarkı sözü nedeniyle eleştirilmesi, Gazeteci Sedef Kabaş'ın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten tutuklanması ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2022 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2022 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
MHP’Lİ YAPILMIŞEV’DEN AKSU VE KABAŞ AÇIKLAMASI

MHP’li Yapılmışev açıklamasında; “Sayın Basın mensupları, Değerli Hemşehrilerim; Malumunuz olduğu üzere geçen hafta 2 kadın  ülke gündemindeydi. Birisi “Selam Söyleyin O Cahil Adem ile Adem’e “ demek suretiyle dini değerlerimize hakaret eden sözde sanatçı Sezen Aksu; diğeri ise  Tele 1 TV  kanalında “Büyükbaş Hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz , o saray ahır olur .”beyanı ile Türk Devletinin Cumhur başkanına alenen hakaret eden sözde gazeteci Sedef Kabaş. 1. isim hakkında toplumdan Kınama mesajları ardı ardına gelirken; 2. isim hakkındaki konu yargıya intikal etmiş ve ilgili kişi hakkında TCK Madde 299 gereği soruşturma başlatılmak suretiyle tutuklama kararı verilmiştir.

ESEFLE KINADIĞIMIZI ÖNCELİKLE BEYAN ETMEK İSTERİZ

Yazılı basın açıklamamız vesilesiyle; mensubu olduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe teşkilatı adına her iki ismi esefle kınadığımızı öncelikle beyan etmek isteriz.  Her zaman olduğu gibi ; Millet İttifakını oluşturan siyasiler bu iki isme  “sanatçı özgürlüğü ve gazeteci özgürlüğü” adı altında destek çıkmaya başladılar. An itibarıyla ise CHP tarafından Meclise TCK madde 299 ‘u yürürlükten kaldırma teklifi verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

 

HAKARET ETMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ

Hukuki açıdan baktığımızda; Devlete karşı işlenen suçlardan olan Cumhurbaşkanlığı makamına karşı işlenen hakaret suçundan kaynaklı üstelik evvelce bu suçtan 11 ay 20 gün hapis cezası alan bir kişinin ,aynı suçu bir kez daha ; aleni işlemesinden kaynaklı yapılan soruşturmada herhangi bir hukuka aykırılık olduğu  kanaatinde değiliz. Etik olarak ise gazeteci dahi olsa hiçbir vatandaşın; Türk Devletini temsil makamında olan kişiye bu tür benzetmeler ile hakaret etmesi asla kabul edilemez. Kendini Türk Milletinin bir ferdi ve Türk Devletinin vatandaşı olarak gören herkesin; yapılan bu hakareti düşünce özgürlüğü kapsamında olağan görmesi bizce kabul edilemez.

 

BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR

Bu kişilere destek veren çevrede özellikle gözlemlediğimiz bir husus vardır ki ; “ Biz her haltı yiyelim, biz herkese hakaret edelim, iftira atalım; amma velakin kimse bize dokunmasın” pervasızlığıdır. Lakin kendilerine bu minvalde bir hakaret eylemi vuku bulduğunda ise  hukuk makamlarına  şikayet hakkını kullanmaktan da geri durmayan bu siyasiler; gözü yaşlı mağduriyet algısı oluşturmayı da pek severler. Liderimiz, Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli beyin konuya dair açıklamasında da belirttiği üzere anılan gazetecinin tutuklanmasıyla bağımsız ve tarafsız yargı süreci başlamıştır. Herkes yargı kararını sabırla beklemek ve riayet etmek durumundadır.  Bu konuyu cepheleşme malzemesi yapmak için sıraya giren çevrelerin, hesap hatası yapmaktan ve yanlışa ortak olmaktan kaçınmalarını hassaten tavsiye ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.