SON DAKİKA
Hava Durumu

ÖĞRETMENLERE İLK YARDIM EĞİTİMİ

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Güven Başkanlığındaki Rehber öğretmenlerden oluşan Krizle Mücadele Ekibi 7 kişilik gruba, İl Milli Eğitim İlk yardım Merkez Müdürü Tuncer Çakır tarafından Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk yardımcı eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
ÖĞRETMENLERE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Eğitimlerde genel ilk yardım bilgilerinin yanında hava yolu tıkanıklığı, kanama, şok ve yaralanma, ısı dengesi bozuklukları, bayılma, bilinç bozukluğu, yüksek ateş, zehirlenme, hayvan ısırmaları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım konu başlıkları ele alındı.

İLK YARDIM EĞİTİMİ HAYATİ ÖNEME SAHİP

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Milli Eğitim İlk Yardım Merkez Müdürü Tuncer Çakır, Bakanlığımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim ve çalışma ortamlarında sağlıklı şartların oluşturulması için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Okullarımızda acil bir durumda öğretmenlerimizin uygulayacağı ilk ve acil sağlık desteği kritik önem taşıyor. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bilgi ve farkındalığını artırmak amacıyla öğretmenlerimize yönelik düzenlenen ilk yardım eğitiminde büyük bir aşama kaydettik. Okullarda öğretmenlerimizin ilk yardım eğitimi almaları hayati öneme sahip. İlçedeki ilk yardım teorik ve uygulamalı eğitimlerini başarıyla tamamladı" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.