SON DAKİKA
Hava Durumu

“ORGANİZE SANAYİLERDE KARARTMA GÜNLERİ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “OSB’lerde yapılan elektrik kesintisi iktidarın basiretsizliği ve iş bilmezliğinin açık göstergesidir. Olmaz denileni gerçekleştirdiler ve ülkedeki önemli sanayi kuruluşlarına şalter indirttiler.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2022 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2022 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“ORGANİZE SANAYİLERDE KARARTMA GÜNLERİ”

OLMAZ DENİLENİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

İran’ın gaz bağlantılarındaki teknik sorun nedeniyle Türkiye’ye doğalgaz akışını kesmesinin ardından BOTAŞ fabrikaların doğalgaz kullanımını kısıtlamaya, TEİAŞ da bu hafta başından itibaren OSB’lerde elektrik kesintisi yapmaya başlamıştır diyen CHP Antalya Cavit Arı, “Yapılan kesinti iktidarın basiretsizliği ve iş bilmezliğinin açık göstergesidir. Olmaz denileni gerçekleştirdiler ve ülkedeki önemli sanayi kuruluşlarına şalter indirttiler.” dedi.

 

CHP’Lİ ARI SORDU

Organize Sanayileri karanlığa sokan bir iktidarla karşı karşıyayız diyen Cavit Arı, “Ülkemizde doğalgaz depolama alanlarına ne oldu? Hani orada günlerce yetecek stok vardı! Neymiş, İran’da arıza varmış ve 10 güne yakın doğalgaz alınamayacakmış. Peki bu durum sanayide üretimin tamamen durmasına kadar varacak mı? Burada esas yapılmak istenen acaba son bir yıl içerisinde sanayide kullanılan doğalgaza gelen %400’lük zammı, yine sanayide kullanılan elektriğe gelen %270’lik zammı örtbas etmek ve buna dayalı olarak neredeyse tüm ürünlerde yapılan fahiş zamları meşru göstermek olabilir mi? Ya da Sanayiciye bakın bu doğalgaz ve elektrik zamlarına itiraz etmeyin sesinizi çıkarmayın baskısı mı? Yani pahalıya olsa da doğalgazı ve elektriği bulduğunuza şükredin mesajı mı? Kesinti neden sadece organize sanayi alanlarında yapılmaktadır? Bunun da herhalde bir izahı olmalı. Organize Sanayi Başkanları bu alanlar dışında olan sanayi kuruluşlarında kesinti olmadığını ifade etmektedirler. Bu uygulamanın sebebi nedir? Ayrıca doğalgaz stokları bitti mi? Stoklar tükendi mi? Bir tasarruf olacaksa ülkemizin en önemli sanayi kuruluşlarının tamamen şalterini indireceğine belli oranlarda günlük daha az kısıtlama yapılabilir böylece fabrikalarda üretimin durmasının önüne geçecek  bir yöntem geliştirerek çare bulunamaz mı?” sorularını yönelti.

 

ÜLKE GERÇEKTEN SAVRULMAKTA

Milletvekili Arı, “Ülke doğalgaz ihtiyacının %16 si gibi bir oranda doğalgaz aldığınız Iran’da sözde arıza olduğu ve bir hafta 10 gün kesinti olacağı ifadesi ile sanayi duruyorsa Allah korusun daha büyük sıkıntılarda bu iktidar üretimin tümden durmasını bile isteyebilir. Kısacası burada iş bilmezlik ve yönetememe açıkça ortaya çıkmıştır. Ülke gerçekten savrulmakta. Artık kimsenin bu iktidara güveni kalmamıştır. Yaptığı hiçbir şeyde aldığı hiçbir kararda tutarlık göremez olduk. Vatandaş artık umudunu kesmiştir.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.