SON DAKİKA
Hava Durumu

SANCAKTAR: “ORTAOKUL MEZUNU HERKES BAŞVURABİLECEK”

Mesleki Eğitim Merkezlerinde ortaokul mezunu herkes için yıl boyu kayıt imkanı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2022 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
SANCAKTAR: “ORTAOKUL MEZUNU HERKES BAŞVURABİLECEK”

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ve insan kaynağının geliştirilmesi açısından önemli bir projeye imza atan Bakanlık, mesleki eğitim merkezlerine ortaokul mezunu herkesin kayıt yapabileceğini duyurdu. Konuya ilişkin Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, “ Zanaat sahibi olmak, el becerisi ve ustalıkla, nakış gibi işlemek saygı duyulması gereken mesleki değerdir. Nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerimizin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmelerinin önemi büyüktü.

181 FARKLI DALDA MESLEKÎ EĞİTİM FIRSATI

Bu yönde Milli Eğitim Bakanlığımızın yürütmüş olduğu çalışmalar neticesinde eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasında ki ilişkinin güçlendirilmesi hususunda önemli bir projeye imza atılmıştır.

Ortaokul mezunu olan herkesin başvuru yapabileceği; 181 farklı dalda meslekî eğitim fırsatı, 9-10-11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin %30'u kadar maaş, 12. sınıf öğrencilerine asgari ücretin %50'si kadar maaş, İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigorta imkanı sağlıyoruz. Böylelikle Hükümetimizin yeni yetişecek zanaatkarlara verdiğini önemi de bir kez daha görmüş oluyoruz. Böylesine önemli bir projeye imza atılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.