SON DAKİKA
Hava Durumu

SERTİFİKALI TOHUM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi kapsamında buğday üretimi yapan üreticilerin sertifikalı buğday tohumluğu kullanımını arttırmak amacıyla hayata geçirilen "Sertifikalı Tohumluk Kullanım Projesi" için başvurular dün itibariyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2021 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2021 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
SERTİFİKALI TOHUM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, "Sertifikalı Tohumluk Kullanım Projesi" hakkında bilgilendirmede bulundu. Müdür Sert, “Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında ilçemizde buğday üretimi yapan üreticilerimizin sertifikalı buğday tohumluğu kullanımını arttırmak amacıyla  "Sertifikalı Tohumluk Kullanım Projesi" hayata geçirildi.

%75 DEVLET DESTEKLİ BUĞDAY TOHUMU

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla ‘Sertifikalı Tohumluk Kullanım Projesi’ kapsamında %75 devlet destekli %25 çiftçi katkılı buğday tohumluğu dağıtılacaktır. Projeden her üretici 10 dekar için yararlanabilecek olup; bir üretici toplamda 250 kg tohumluk alabilecektir. Projede kullanılacak tohumluk bedeli KDV dahil 3,60 TL/kg olup; üreticilerimizden yalnızca 0,90 TL/kg bedel alınacaktır. Başvurular 09/09/2021 tarihi itibari ile başlamış bulunup, ilçe müdürlüğümüze başvurular kabul edilmektedir. Üreticilerimiz ayrıntılı bilgi için Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle irtibata geçebilirler.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.