SON DAKİKA
Hava Durumu

TMO, ARPA SATIŞI BAŞLADI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), besici ve yetiştiricilere yönelik olarak arpa satışına Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü bahçesinde başladı. 19 ilçe içinde sadece Korkuteli’nde gerçekleşen Arpa satışı için 19 ilçe ile diğer il dışından da üreticiler gelerek Eylül-Ekim ve Kasım ayı arpalarını temin ediyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2021 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2021 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
TMO, ARPA SATIŞI BAŞLADI

BAŞKAN SANCAKTAR’DAN TMO’YA ZİYARET

Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ve yönetimi,  Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), tarafından arpa satışı yapılan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü bahçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), personelini ve arpa alımı yapan vatandaşları ziyaret etti.  Çiftçilerle ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yetkililerinden bilgi alan Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar; “Bugün burada devletimizin kuraklıklardan kaynaklı açıklamış olduğu arpa desteği ile ilgili dağıtım alanının ilk gününe TMO yetkililerimizi ziyarete geldik. Burada besici üreticilerimizin, çiftçilerimizin mutluluğunu da görmek bizler için gurur kaynağı.

 

ÇİFTÇİMİZİN VE VATANDAŞIMIZ YANINDAYIZ

Bu süreç nasıl olmuştu, malum Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kuraklıktan dolayı açıkladığı arpa desteği ile ilgili süreçten sonra Korkuteli’nde Ofis’in ihtiyaç olduğunu anladık ve ofis burada açıldı. Bu tesisin ilçeye açılmasıyla 19 ilçe içinde sadece Korkuteli’nde gerçekleşen Arpa satışı için 19 ilçe ile diğer il dışından da üreticiler gelerek arpalarını alıyorlar. Biz her daim çiftçimizin ve vatandaşımız yanındayız. Biz ağustos ayında söylemiştik; biz her zaman çiftçimizin yanındayız, arpa almaları için Burdur’a yormayacağız dedik. Bizde verdiğimiz sözü yerine getirerek sizlerin karşısındayız. Buraya gelerek çiftçilerimiz ile hasbihal ediyoruz. Yine sıkıntılar ve eksiklikler var. Bu sıkıntıları çözmek için buradayız.” Dedi.

 

TMO OFİSİ İLÇEDE 24 SAAT AÇIK OLACAK

Başkan Sancaktar; “Burada önemli olan nokta şudur ki; Burada devletimiz çiftçimize bir destek veriyorsa, çiftçimiz de bundan yararlanıyorsa, bunu en kusursuz ve en sıkıntısız bir şekilde alacaktır. Alamıyorsa ki suç bizimdir. Bizde gerekeni fazlasıyla yapacağız. Bundan sonraki süreçte ekim dikim dönemine kadar bu arpa süreci devam edecek. Her ay kısmi olarak buradan verilecek. Budan sonraki süreçte ilçemizde ne zaman TMO ile alakalı mahsul alma mahsul verme konusunda kendi tesisinde hizmet verecektir. Dağıtım olduğu süreçte TMO Ofisi ilçede sürekli 24 saat açık olacak. Ben buradan İl başkanımız İbrahim Ethem Taş,  Milletvekillerimiz ve Tarım bakanımız Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyorum. Burası Korkuteli halkına ve Korkutelili çiftçilerimize çok büyük bir hizmettir. Bu hizmet bakıldığında çok küçük görülse de bugün benim çiftçim 3 ton arpa için burdur yoluna yol tutacaktı. Ama çok şükür ki devletimiz var olsun, devletimiz her daim vatandaşının ve çiftçisinin yanındadır. Bizlerde bu işin takipçisiyiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.