SON DAKİKA
Hava Durumu

“TÜRKİYE KÜRESELLEŞEN EKONOMİDE ETKİN ŞEKİLDE YER ALMALI”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Türkiye ile Belarus arasındaki ilişkilerin yapıcı diyalog odaklı bir temelde, olumlu mecrada ilerlediğini bildirdi. MHP’li Abdurrahman Başkan, “Türk müteşebbis ve sermayesinin dış ülkelere açılması, aynı zamanda yabancı yatırım ve ileri teknolojinin ülkemize gelmesi yolu ile ekonomimizin küreselleşen dünya ekonomisi içinde etkin bir şekilde yer alması, genel ekonomik politikamızın ana hedefleri arasındadır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2022 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“TÜRKİYE KÜRESELLEŞEN EKONOMİDE ETKİN ŞEKİLDE YER ALMALI”

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Belarus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki Ve Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi” adına Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, şunları söyledi:“Ülkemiz, köklü dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bulunduğu Belarus’un bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmuş ve 25 Mart 1992 tarihinde ilk diplomatik ilişkilerini kurmaya başlamıştır.

Belarus’la ilişkilerimiz yapıcı diyalog odaklı bir temelde, olumlu mecrada ilerlemektedir. Yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmalarının ana amacıyla beraberinde yalnızca sermaye değil, aynı zamanda teknoloji, yönetim becerisi, uluslararası pazarlara giriş imkânını da getiren doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını taraf ülkeler arasında teşvik etmek ve ilgili ülkenin hukuki düzeni içinde bu yatırımların korunmasını sağlamaktır.

EKONOMİK POLİTİKAMIZIN ANA HEDEFLERİ

Bu nedenle ülkemiz müteşebbis ve sermayesinin dış ülkelere açılması, aynı zamanda yabancı yatırım ve ileri teknolojinin ülkemize gelmesi yolu ile ekonomimizin küreselleşen dünya ekonomisi içinde etkin bir şekilde yer alması, genel ekonomik politikamızın ana hedefleri arasındadır.

Ülkemizde yapılan doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının korunması ve daha fazla yabancı sermaye girişinin özendirilebilmesi için, yatırım ve ticaret ilişkilerimizin yoğun olduğu veya bu ilişkilerin gelişmesine yönelik potansiyele sahip olduğu düşünülen ülkelerle, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmalarının imzalanmasına 1962 yılında başlanmıştır.

Ülkemizin sermaye ihraç eder hale gelmesi ile bu süreç hızlandırılmış ve bugüne kadar 104 ülke ile anılan anlaşma imzalamış olması son derece önemlidir.

MHP’NİN DIŞ POLİTİKA ESASLARI

Konuşmama son vermeden önce Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendinin de ifade ettiği gibi, başkalarının ağzına bakmıyoruz, ağzımızdan ne çıkacağına baktırıyoruz. Uluslararası ilişkilerde ne kalıcı düşmanlıklar vardır, ne sürekli dostluklar vardır.

Partimiz dış politika esasını bölgemizde ve dünyada barışı sürekli kılmak ve uluslararası işbirliğini genişletmek olarak amaçlamış, ancak bunun teslimiyetçilik olmayacağını önemle vurgulamıştır sözlerini bir kez daha yüce Meclisimizin kürsüsünden hatırlatarak; görüşmekte olduğumuz bu anlaşmaya Milliyetçi Hareket Partisi olarak olumlu oy vereceğimizi beyan ediyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.