SON DAKİKA
Hava Durumu

UĞURLU PAZARCIDAN HELALLİK İSTEDİ

Korkuteli Belediye Başkan Vekili Süleyman Uğurlu, dün gerçekleşen Ocak Ayı Belediye Meclis Toplantısında pazarcılarla ilgili gündem maddesi görüşülürken pazarcı esnafından helallik istedi. Başkan Vekili Uğurlu; “ İlgili maddenin gündemden çıkartılmasını ve yeni pazaryeri yapılana kadar da bu gündem maddesinin bir daha meclise gelmemesini öneriyorum. Benim şahsi fikrim gerçekten bu pazarcıları çok rezil ettik. Üstünü yıktık ben vicdan azabı çekiyorum. Pazarcılarımızdan haklarını helal etmelerini

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2022 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2022 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
UĞURLU PAZARCIDAN HELALLİK İSTEDİ

PAZARCININ İSTEĞİ OLDU

Korkuteli Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında dün Pazar esnafını yakından ilgilendiren bir madde oylandı. Korkuteli Belediye Meclisi Yeni Kapalı Pazar yeri yapılıncaya kadar Çarşamba pazarının Turgut Manavoğlu Pazar yerinde kurulmaya devam etmesine karar verdi. Kararın ardından pazarcı esnafı davullarla, zurnalarla kutlama yaptı.

               

PAZARYERİ BİR KEZ DAHA MECLİSE GELDİ

Uzunca süredir Korkuteli kamuoyunu meşgul eden Turgut Manavoğlu Kapalı Pazar Yeri ile ilgili Gündem Maddesi dün gerçekleşen Ocak Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısında bir kez daha meclis üyelerine sunuldu. Antalya 4. İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda pazarın bulunduğu yerden alternatif gösterilen başka bir yere taşınması hususunda İmar Komisyonunun herhangi bir yer göstermemesi üzerine meclis üyeleri kendi fikirlerini sundu. Söz almak isteyen tüm meclis üyelerini dinleyen Başkan Vekili Uğurlu kendisinin de pazaryeri ile ilgili görüşünü paylaştı.  

 

ORANIN ÇÜRÜKLÜĞÜNE İNANMIYORUM

Korkuteli Belediye Başkan Vekili Süleyman Uğurlu Pazar yeri ile ilgili gündem maddesinde; “Bende Belediye Başkan Vekili olarak bu konuda çok vicdanen rahatsızım. Katkım olmuştur, olmamıştır bilmiyorum ama pazarın Uzunoluk’a gittiğinden dolayı da vicdan azabı çekiyorum. Orası çürük dendiği için hala inanamıyorum oranın çürüklüğüne, o raporun nasıl olduğuna da kesinlikle kanaat getiremedim. Eğer çürükse şu binanın yapıldığını hatırlayan bir kişi var mı aramızda. Düşünün çürükse burası çürüktür. Belki kolanı var belki yok. Orası çürük deniyor. Oranın en azından kolonları var. Ben çürük olduğuna inanmıyorum.

 

BU PAZARCILARI ÇOK REZİL ETTİK

Ben Süleyman Uğurlu olarak Belediye Başkan Vekili olarak buranın yeni pazaryeri yapılana kadar yerinde kalmasını öneriyorum. Kabul ediyorsanız o şekilde, değilse sizin dediğiniz şekilde oy kullandıracağım. Benim şahsi fikrim gerçekten bu pazarcıları çok rezil ettik. Yani gerçekten o zamanında bizim projenin içerisinde o pazaryeri olmuş olsaydı sıkıntı yoktu. Pazaryeri sonra eklendi sonradan çürüklük şeyi çıktı, oda beni şaşırttı. O dönemde ağabeyim Belediye Başkanıydı sanki o çürük olarak yapmış gibi algı yapıldı. Ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Ve oranın sağlamlığına da güveniyorum.

 

VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM

Eğer altında bir çürüklük varsa nerede varsa ben bilmiyorum, hala duyamadım. Toprakla dolduralım, sağlamlaşır. Üstünü yıktık ben vicdan azabı çekiyorum. Pazarcılarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Gerçekten çok üzgünün ama elimden gelen bir şey yok. Bende aynı sizin gibi yeni pazaryeri yapılana kadar bir daha bu gündem maddesinin meclise gelmemesini öneriyorum. Ona göre oylama yapacağım. Teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

PAZARCIDAN DAVULLU ZURNALI KUTLAMA

Başkan Vekili Uğurlu, İlgili maddenin gündemden çıkartılmasının ve yeni pazaryeri yapılana kadar da bu gündem maddesinin bir daha meclise gelmemesi şeklinde oylattı. İlgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti, Saadet Partisi, CHP, İyi Parti, Bağımsız Meclis Üyeleri, Korkuteli Belediye Başkan Vekili Süleyman Uğurlu evet oyu kullanırken, MHP Meclis Üyesi Abdurrahman Caran çekimser oy kullandı. Diğer MHP Meclis üyeleri ise pazarın Şehitler Parkına taşınmasının uygun olacağını savunarak hayır oyu kullandılar. Alınan karar sonrası Turgut Manavoğlu Pazar Yerinde tezgah açan pazarcı esnafı kararı sevinçle karşıladı. Pazarcılar davul ve zurnalarla alınan kararı kutladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.