SON DAKİKA
Hava Durumu

ÜRETİME KATKI SUNAN TÜM ESNAFIMIZA MİNNETTARIZ

Vali Ersin Yazıcı, üretim teknolojisi, kapasitesi ve istihdam sayılarıyla sadece Antalya’nın değil Akdeniz Bölgesi’nin de en gözde sanayi sitelerinden olan Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek sitede incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı, üretime katkı sunan tüm esnafa minnettar olduklarını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2022 08:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2022 08:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
ÜRETİME KATKI SUNAN TÜM ESNAFIMIZA MİNNETTARIZ

Üretim teknolojisi, kapasitesi ve istihdam sayılarıyla sadece Antalya’mızın değil Akdeniz Bölgesi’nin de en gözde sanayi sitelerinden olan Akdeniz Sanayi Sitesini ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Sitenin tarihi, altyapısı, ticaret potansiyeli gibi konular hakkında bilgilerin verildiği ziyarette Vali Yazıcı, sitenin içerisinde bulunan firmaları gezerek incelemelerde bulunuldu.

Yerli ve Milli Üretimin Daima Destekçisiyiz

Özellikle Antalya’nın önemli bir üretim şehri olmasında sanayi sitelerinin önemine değinen Vali Yazıcı, yerli ve milli sanayimizi ileriye götürmemiz gerektiğini, bu konuda her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirtti. Tüm esnafların yanında olduklarını söyleyen Vali Yazıcı, yerli üretime, istihdama ve ihracata katkıda bulunan tüm firmaların daima destekçileri olduğunu belirterek “Dün olduğu gibi bugün de esnafımızın her zaman yanında olmaya onların sıkıntılarını en aza indirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaretin ardından Vali Yazıcı, sitede faaliyet gösteren Özkanlar Silah, Öztürk Makina Torna, Akdeniz Motor Yenileme, Altınçekiç Oto Servis ve Çandırlıoğlu Yapı Market’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında çalışanlarla sohbet edip üretim faaliyetleri ve ürünler hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, yerli sanayi ve markalaşmanın önemine değindi.

İncelemelerine ilk olarak 2004 yılından bu yana Akdeniz Sanayi Sitesinde 1.000 metrekarelik alanda av tüfeği imalatı üzerine kurulan Özkanlar Silah Firmasını ziyaret ederek başlayan Vali Yazıcı, firma sahibi Zafer Özkan’dan av tüfeği imalatı, çift kırma, tek kırma, süper poze ve otomatik tüfekler üzerine bilgi aldı. Vali Yazıcı, daha sonra 1983 yılında Mehmet Öztürk tarafından kurulan Öztürk Makine Torna firmasını inceledi. Firma sahibi Mehmet Öztürk ile Vali Yazıcı, makine imalatı, istihdam ve pazarlama üzerine sohbet etti.

Esnaf ziyaretine Antalya’nın ilk motor yineleme firması olan ve 1973 yılında kurulan Akdeniz Motor Yenileme firması ile devam eden Vali Yazıcı, Antalya’nın ilk ISO belgeli motor yenileme firmasında motor üreticiliği ve motor yenileme çalışmalarını inceledi. Vali Yazıcı, firma sahibi Bekir Öner’den motor üreticiliği ve motor yenileme üzerine bilgi aldı.

Antalya’da faaliyet gösteren tüm esnafları ziyaret etmeyi ve hatırlarını sormak istediğini ifade eden Vali Yazıcı, Akdeniz Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren “Altınçekiç Oto Servis” firmasını ziyaret ederek Şaban Bozan ve çalışanları ile çay içerek sohbet etti. Esnafın istek ve taleplerini dinleyen Vali Yazıcı, sorunları ve sıkıntıları not aldı.

Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki son ziyaretini 24 yıldır mobilya sektöründe ham madde ihtiyacını karşılayan Çandıroğlu Yapı Market’e gerçekleştiren Vali Yazıcı, firma sahibi Zeki Kökcen’den mobilya üretimi, satışlar ve istihdam hakkında bilgi aldı.

Üretim Alanında Güçlü Firmalara Sahibiz

Ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Antalyamız turizmden tarıma sanayiye kadar bir çok alanda çok büyük potansiyele sahip. Özellikle üretim alanındaki güçlü firmalarımız, bu şehrin bir üretim şehri olmasında büyük emekleri mevcut. Bizler de Antalya’nın üretimdeki marka değerinin yükselmesi adına yatırımları her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

AHENK ile Sanayi Sitelerimizin En Büyük İhtiyacı Olan Teknik Personeli Yetiştireceğiz

Sanayi sitelerinin en büyük ve en temel ihtiyaçlarından birinin iyi eğitim almış ve donanımlı gençler olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Son yıllarda sanayicilerimizin en önemli sıkıntılarının başında teknik eleman ihtiyacı geliyor. Sanayi bölgelerimiz için iyi eğitim almış kalifiye gençler yetiştirmemiz gerekiyor. AHENK Projemiz kapsamında çocuklarımıza değerler eğitimi vererek, onları iyi bir insan iyi bir teknik personel olarak Türkiye ekonomisine, şehrimiz ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah projemizle ülkemizin geleceği olan gençlerimizi nitelikli ve nicelikli bir eğitimle ve olmazsa olmazımız insani değerlerimizle donatarak ülkemizin geleceğine hazırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki birçok firmanın ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine, istihdamına ciddi katkı sağladığını ifade eden Vali Yazıcı, sitenin daha da gelişmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.