SON DAKİKA
Hava Durumu

VALİ YAZICI, OSB FİRMALARINI ZİYARET ETTİ

Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Şubat Toplantısına katılan Vali Ersin Yazıcı, toplantının ardından Antalya’nın önemli istihdam merkezlerinden biri olan Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Firmalara çalışmalarında başarılan dileyen Vali Yazıcı; “2022 yılında Antalya’da katma değerli ürünler üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2022 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2022 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
VALİ YAZICI, OSB FİRMALARINI ZİYARET ETTİ

Antalya’nın önemli istihdam merkezlerinden biri olan Organize Sanayi Bölgesi Şubat ayı toplantısına katılan Vali Ersin Yazıcı, toplantının ardından Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.

Firmalar Üretim Şehri Olmamıza Katkı Sunuyor

Antalya turizm ve tarımla öne çıkmasının yanında sanayide de önemli işlere imza atan bir şehir olduğunu belirten Vali Yazıcı, gün geçtikçe gelişen ve büyüyen sanayisiyle Antalya’nın, Akdeniz’in ve ülkemizin en önemli üretim üslerinden biri olduğunu dile getirdi. Bölgede büyük ve küçük ölçekli birçok firmanın olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Organize Sanayi Bölgemizde büyük ve küçük ölçekli olmak üzere üretim yapan ve alanında söz sahibi birçok firmamız var. Bölgedeki firmalar, şehrimizin önemli bir üretim şehri olmasına büyük katkı sunuyor. Özellikle şehirde ilk etapta turizme bağlı ihtiyaçlara cevap vermek için kurulan sanayi firmaları zamanla sınırları aşarak dünya çapında markalar haline gelmişlerdir. 2022 yılına geldiğimizde ise sanayimizde özellikle şehrimiz için ön plana çıkan turizm ve tarımda kullanılacak sanayi ürünlerinden tutunda farklı birçok üründe dünya markası sanayi kuruluşlarına rastlamaktayız.” dedi.İlk ziyaretini 19 dönüme yakın alanda faaliyet gösteren Akdeniz Ahşap firmasına gerçekleştirdi. Firma sahibi Yusuf Ziya Odyakmaz ve oğlu Onur Odyakmaz ile sohbet edip üretim faaliyetleri ve ürünler hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, ağaç ürünlerinin işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesinin hem Antalya hem de ülke için artı bir değer olduğunu ifade etti.

Kendi İmzamızı Taşıyan, Katma Değerli Ürünler

Gerçekleştirmiş olduğu her firma ziyaretinde özellikle yerli ve milli sanayi vurgusu yapan Vali Yazıcı, kendi imzamızı taşıyan, katma değerli ürünlerle hem Antalya’ya hem de ülkemize büyük katkılar sunacağımızı belirterek; “Antalya’mız ülkemizin en önemli üretim merkezlerinin başında gelmekte. Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok farklı alanda faaliyet gösteren firmamız var. Son teknoloji üretim imkânlarıyla donatılmış bu tür tesislerin varlığı bizleri gururlandırıyor. Kendi imzamızı taşıyan ürünlerimizle dünya pazarında daha çok yer almaya, üretmeye devam edeceğiz. 2022 yılında Antalya’da katma değerli ürünler üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Hem Şehrimize Hem Ülkemize Katkı Sunacağız

Firmanın ahşap ürünler konusunda kaliteli çalışmalara imza attığını söyleyen Vali Yazıcı; “Turizmin başkenti ve dünya şehri Antalya’mız sanayisiyle de özellikle son yıllarda başarılı işlere, başarılı firmalara ev sahipliği yapıyor. Firmamız ahşap ürünleri üretme noktasında dışa bağımlılığımızı azaltarak önemli katma değerli ürünler üretip hem şehrimizin ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine destek veriyor. İnanıyorum ki; yerli ve milli firmalarımızla dışa bağımlılığımızı azaltacağız. Hem şehrimizi hem ülkemize katkı sunacağız.” dedi.

Ziyarette Vali Yazıcı’ya kızılçam, sarıçam, sedir, ladin, göknar ve meşe gibi yerli ağaç türleri ve ithal ağaç ürünleri hakkında bilgi veren firma yetkilisi Onur Odyakmaz, yerli ve uluslararası pazarlara hitap ettiklerinin altını çizdi. Kullandıkları ileri teknolojiyle mobilya ve inşaat sektörüne hitap ettiklerini aktaran Onur Odyakmaz, ar-ge ve inovasyon çalışmalarıyla sektörde daha ileriyi hedeflediklerini belirtti.

Firmalarımızın Yurt İçi ve Yurt Dışında Büyümelerini Önemsiyoruz

Vali Yazıcı, ikinci ziyaretini Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 2003 yılında kurulan, 60 kişilik ekibi ile rehau pvc doğrama, sapa alüminyum doğrama, somfy panjur ve tente sistemlerinin imalat ve montaj alanında üretim yapan Remim Mimarlık firmasına gerçekleştirdi. Vali Yazıcı ziyarette, Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Oğuz’dan üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Remim Mimarlık firmasının üretim tesislerini inceleyen, firma hakkında detaylı bilgi alan Vali Yazıcı; “Yerli üretim yapan, kendi alanlarında öncü firmaların şehrimizde olması büyük bir gurur kaynağı. Bu firmalarımız hem Antalya’mız hem de ülkemiz için çok büyük değer. Firmalarımızın yurt içi ve yurt dışında büyümelerini ve isimlerini duyurmalarını çok önemsiyoruz. Bu tür firmalarımızın sayısını arttırarak, yerli ve milli sanayimizi daha ileriye götürmek için daha çok çalışacağız.” dedi.

İhracatı Arttırmak İlk Amacımız

Firma sahibi Ayhan Oğuz ise kuruldukları günden bugüne ihracatı arttırmaya yönelik adımlar attıklarını belirterek, “Amacımız 2 Milyon Avro olan ihracatımızı arttırmak. Yalıtımlı dış cephe ürünleri ithal edip işleyip tekrar yurt dışına gönderiyoruz. Antalya’da pazar lideriyiz. Hem ülkemiz hem de firmamız için daha da büyüyüp iyi işler çıkarmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi’nde ki temaslarına Optimum Endüstriyel Mutfak firmasını ziyaret ederek devam eden Vali Yazıcı; “Antalya’nın pazar çeşitliliği o kadar fazla ki her firma ziyaretimde bunu yeniden görüyorum.” dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) 2013 yılında kurulan ve endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe faaliyet gösteren Optimum Endüstriyel Mutfak firmasını ziyaret eden Vali Yazıcı, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fırat Yaylacı’dan üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Firmalarımızın Yanındayız

Antalya’nın ihracata büyük katkısı olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Antalya’da ihracata katkı sunan çok sayıda firmamız var. Üretime katkı sunan firmalarımızın sayısını daha da arttırmak için elimizden gelen desteği vereceğiz. Üreten, ülkemiz ve Antalya’mızın ekonomisine değer katan firmalarımızın daima yanındayız.” dedi.

İyi Bir Büyüme İvmesi Yakaladık

Firma sahibi Ahmet Fırat Yaylacı; “Antalya’da 5 yıldızlı oteller, hastaneler, yurtlar, okullar ve benzeri tesislerin endüstriyel mutfak ekipmanlarının üretimini gerçekleştiriyoruz. 2013 yılında yola çıktığımızda sektörün ithalat oranı, ihracat oranına göre çok daha yüksekti. Şimdiyse ihracatı, ithalatından fazla olan bir sektör haline geldi. Biz de bu konuda yurt dışında üretilen ürünlerin ikame ürünlerini üreterek, ülkemize katkı sağlamayı amaç edindik. Temel misyonlarımızdan birisi bu. Ayrıca 38 kişilik çalışan kadromuz var. İstihdamı arttırmak ana hedeflerimizden birisi şu an için 6 bin 200 metrekare bir alanda genç ve dinamik bir ekiple üretim gerçekleştirmekteyiz. İyi bir büyüme ivmesi yakaladık.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.